Cilvēki kuplā skaitā apmeklē Rīgas svētku pasākumus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien cilvēki kuplā skaitā apmeklē Rīgas svētku pasākumus, kas noris visā galvaspilsētas teritorijā.

Svētku centrālā norises vieta, kā ierasts, būs 11.novembra krastmala, kur pasākumā «Daugavmalas parka stāsti» būs iespēja vērot dārzu un parku uzkopšanas tehnikas parādi, velotriāla paraugdemonstrējumus, motociklu ielu cīņas, kā arī būs iespēja piedalīties šaha turnīrā. Ikviens interesenta varēs skatīt floristu paraugdemonstrējumus, kā arī šim gadalaikam neierastu skatu - ledus skulptūras tapšanu.

Pirms lielkoncerta «Daugavmalas parka balle» apmeklētāji, svētku noskaņas radīšanai, varēs vērot Gaismu parādi, bet pēc tās baudīt koncertprogrammu. Klausītājus priecēs solisti Ance Krauze, Normunds Rutulis, Viktors Lapčenoks, Rīgas kamerkoris «Ave Sol», instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā, Svētku orķestris, vīru vokālais ansamblis «Harmonija Rīgai», deju grupa Rolanda Meržejevska vadībā, latviešu hip-hopa izpildītājs Edavārdi, grupa «The Sound Poets» un diriģents Romāns Vanags. Lielkoncerta izskaņā plkst.23 būs svētku uguņošana.

Sestdien svētku noskaņu pilsētā varēs sajust arī Rīgas svētku restorānā Spīķeros, Arkādijas parkā, kur būs vērojamas uguns instalācijas franču mākslinieku sniegumā, Kultūras pils «Ziemeļblāzma» parkā, koncertos «Dziesmu tilti no sirds uz sirdi» Stacijas laukumā uz «Origo Summer Stage» skatuves, svētku tirdziņos Esplanādē, 11.novembra krastmalā, Jēkaba laukumā, dārza svētkos Ziedoņdārzā, kā arī Miera ielas rajonā, kur skanēs džeza melodijas, Kalnciema kvartālā pasākumā «Ņuorleānas džeza dārznieki» un Eduarda Smiļģa teātra muzeja dārzā. Būs iespēja paviesoties senatnīgās mūzikas dārzā un fotopaviljonā Rīgas Sv.Pētera baznīcā. Ikviens interesents gaidīts arī kultūrteplās «Stropi» uz atklāto plenēru, kā arī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā uz Rīgas sadraudzības pilsētas Taipejas papīra leļļu teātra izrādi, kā arī Rīgas Nacionālajā Zooloģiskajā dārzā un kinoteātrī «K. Suns», kur sagatavotas īpašas svētku programmas.

Līdz ar Rīgas svētkiem pilsētā notiek arī Ostas svētki, kas piedāvā jau tradicionālus, iedzīvotāju iemīļotus un gaidītus pasākumus - «Kanāla regati 2017 - Rīgas brīvostas kauss», «Ielas mūzikas dienu» ar mūziķu uzstāšanos Rīgas parkos un laukumos, basketbola turnīru, un šogad jaunu, īpašu pasākumu - vēsturisko burinieku festivālu «Baltic Sail Riga 2017».

Svētku dienās šodien un rīt Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu