Carnikavas Nēģu svētki (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nēģu svētki ir vērienīgākie svētki Carnikavas novadā, kuri ik gadu tiek svinēti augustā, atzīmējot nēģu zvejas sezonas atklāšanu. Tad mūzikas pavadībā savu karalisti ierodas apskatīt pats Nēģu karalis, kurš dodas tradicionālajā svētku gājienā kopā ar atraktīvajiem pasākuma dalībniekiem un viesiem. Atrakciju šajos svētkos, protams, netrūkst!

26. augustā visas dienas garumā apmeklētāji var baudīt dažādu pazīstamu mākslinieku uzstāšanos, kā arī došanos ar zvejnieku laivu uz vietu, kur Gauja satiekas ar Baltijas jūru. Dienas laikā arī iespējams nobaudīt uz grila ceptus nēģus vai nēģu zupu, kas tiek pagatavota milzīgā katlā, kā arī iegādāties kaut ko īpašu un neaizmirstamu tradicionālajā amatnieku tirgū.

Amatnieku gadatirgus, kulinārijas šovs, izbraucieni ar laivām, nēģu zupa, laivu parāde, koncerti, uguņošana un zaļumballe! Uzstāsies Intars Busulis un Abonementa orķestris, brāļi Auzāni un Slavenais Jersikas orķestris, Laimis Rācenājs un «Neaizmirstulītes», Elza Rozentāle un daudzi citi!

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu