Inficētās popzvaigznes izteikumi šokē Vāciju (28)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācu popmūzikas dziedātāja Nadja Benaisa (Nadja Benaissa), kurai tiesa augusta beigās piesprieda nosacītu cietumsodu par partnera inficēšanu ar HIV, izraisījusi skandālu vācu sabiedrībā, kādā televīzijas šovā paziņojot, ka viņas bijušais partneris pats bija vainīgs.

TVNET jau ziņoja, ka dziedātāja tika tiesāta par nodarījumiem pret personas veselību vienā gadījumā un mēģinājumiem kaitēt personas veselībai četros gadījumos. Viens no viņas partneriem ir inficējies ar HIV, pārējie ir veseli. Tā kā dziedātāja atzina savu vainu, prokuratūra neuzstāja uz maksimālo sodu - brīvības atņemšanu līdz desmit gadiem - un ieteica piemērot nosacīto sodu.

"Es to nožēloju no visas savas sirds. Es gribētu pagriezt laiku atpakaļ, taču es to nevaru," Benaisa atzina tiesā savā noslēguma runā.

Tomēr Vācijas televīzijas raidījumā "Beckhmann" grupas "No Angels" bijusī dalībniece lika saprast, ka viņas inficētais vīrietis pats vainīgs savā saslimšanā.

"Ja tu zini, ka šāda slimība pastāv un ka ar to iespējams inficēties, patiesībā tu esi atbildīgs par to, lai tāda lieta nenotiktu, lai tas nenotiktu ar tevi."

Kā ziņots iepriekš, Benaisa atzina, ka stājusies dzimumattiecībās bez aizsarglīdzekļiem ar trīs vīriešiem, neinformējot viņus par to, ka ir HIV pozitīva, tomēr viņa noliedza, ka apzināti vēlējusies savus partnerus inficēt. Par savu slimību viņa neko nav teikusi, jo baidījusies, ka tas negatīvi ietekmēs viņas karjeru. Dziedātāja apgalvo, ka ārsti viņai teikuši, ka risks inficēt citus līdzinās nullei.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu