Džons Galjāno: Es mīlu Hitleru! (26)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bulvārpreses rokās nonācis videomateriāls, kurā redzams un dzirdams, kādus vārdus nepazīstamam pārim Parīzes kafejnīcā pagājušajā nedēļā veltījis modes nama "Dior" dizainers Džons Galjāno (John Galliano).

"Es mīlu Hitleru," lielā alkoholiskā reibumā paziņo Galjāno.

"Tādi cilvēki kā jūs šodien būtu miruši. Jūsu mātes, jūsu tēvu tēvi, visi būtu nosmacēti gāzes kamerās."

Pēc atzīšanās mīlestībā Hitleram kāda sieviete aizkadrā jautā modes māksliniekam, vai viņam ir kādas problēmas. "Man ir problēmas ar tevi. Tu esi neglīta," atbild Galjāno. Savukārt uz jautājumu, no kurienes viņš ir, dizainers sniedz visai lakonisku atbildi: "No tava pakaļas cauruma."

Kā vēsta britu tabloīds "The Sun", kura rīcībā nonācis video,

draugu grupa, ko apvainoja Galjāno, bija francūži un itālieši, nevis ebreji.

Jau ziņots iepriekš, ka Francijas policija piektdien paziņoja par modes nama "Dior" galvenā dizainera Džona Galjāno aizturēšanu saistībā ar antisemītiskiem izteikumiem. Tajā pašā dienā modes nams "Dior" paziņoja, ka atstādina Galjāno uz laiku, kamēr notiek izmeklēšana. "Diora nams ar lielāko stingrību paziņo, ka tas ne mazākajā mērā necieš nekādus antisemtītiskus vai rasistiskus paziņojumus un attieksmi," vēsta modes nama "Dior" vadītāja Sidneja Toledano paziņojums. "Kamēr nav zināms izmeklēšanas iznākums, "Christian Dior" uz laiku atbrīvo Galjāno no visiem viņa pienākumiem."

Vēlāk Galjāno paziņoja, ka grasās iesūdzēt pāri par apmelošanu, apgalvojot, ka nav teicis neko no tā, ko apvainotais pāris citēja piektdien radio "Europe 1" ēterā.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu