Paulam "Latvijas Krājbankā" glabājas vairāk nekā 700 tūkstoši latu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Komponistam Raimondam Paulam "Latvijas Krājbankā", kuras darbība pašlaik apturēta, glabājas vairāk nekā 700 tūkstoši latu, taču pašlaik atliek vien gaidīt, kas tālāk notiks ar banku, atzina komponists Raimonds Pauls.

Gandrīz visi iekrājumi glabājušies "Latvijas Krājbankā"

"Vienīgais, ko pašreizējā situācijā varu darīt, ir gaidīt, kas notiks tālāk. Vairāk neko nevaru pateikt,"

sacīja Pauls.

Saskaņā ar amatpersonas deklarāciju, kuru Pauls iesniedza 2010.gada nogalē, beidzot pildīt deputāta amata pienākumus, Paulam bezskaidras naudas uzkrājumi veido vairāk nekā 800 tūkstošus latu, no kuriem 80 tūkstoši latu noguldīti "Latvijas Hipotēku un zemes bankā", savukārt "Latvijas Krājbankā" noguldīti 40,3 tūkstoši latu, 74,7 tūkstoši ASV dolāru (38,8 tūkstoši latu) un 938,8 tūkstoši eiro (659,8 tūkstoši latu). Kopumā Paulam "Latvijas Krājbankā" glabājās 739 tūkstoši latu.

Apturēta bankas darbība

Jau vēstīts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pirmdien, 21.novembrī, nolēma apturēt "Latvijas Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko ir informēta Ģenerālprokuratūra.

Tāpat ziņots, ka FKTK padome 17.novembrī noteica ierobežojumus "Latvijas Krājbankai". Ierobežojumi bankai tika noteikti, ņemot vērā notikumus "Latvijas Krājbankas" mātessabiedrībā - Lietuvas bankā "Snoras" - un to iespējamo tālāko ietekmi uz bankas finansiālo stabilitāti un tās maksātspēju, kā arī vērojamo noguldījumu pieprasījumu bankā. Lietuvas valdība nacionalizēja 100% bankas "Snoras" akciju, kuru kontrolpakete piederēja Krievijas uzņēmējam Vladimiram Antonovam. Lietuvas centrālā banka saņēmusi informāciju no ārvalstīm, ka "Snoras" aktīvos trūkst vērtspapīru vairāk nekā miljarda litu (204 miljoni latu) vērtībā.

"Snoras" pieder nedaudz vairāk kā 60% "Latvijas Krājbankas" akciju. Pēc aktīvu apmēra "Latvijas Krājbanka" septembra beigās bija devītā lielākā no 31 Latvijas bankas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu