Holivudas aktrise Ketrīna Hepbērna mirusi 96 gadu vecumā . (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slavenā Holivudas aktrise Ketrīna Hepbērna, kas bija ieguvusi četrus "Oskarus", svētdien mirusi 96 gadu vecumā savas ģimenes un draugu lokā, paziņoja Hepbērnas īpašuma pārvaldītāja un draudzene Sintija Makfadena.

Hepbērna, kuras veselība vairākus gadus bija pasliktinājusies, nomira svētdienas pēcpusdienā savā mājā Konektikutas štata Oldseibrūkas pilsētā. "Es nevaru iedomāties pasauli bez Keitijas," sacīja dramaturgs Džeims Prido, kurš bijis Hepbērnas draugs 30 gadus. Hepbērnas karjera ilga sešus gadu desmitus, kuru laikā viņa kļuva par vienu no visu laiku ievērojamākajām kinoaktrisēm. Viņa bija vienīgā aktrise, kas ieguvusi četrus "Oskarus", un Amerikas Filmu institūts viņu atzina par vienu no izcilākajām kinozvaigznēm tāpat kā Hamfriju Bogartu, Keriju Grāntu un Beti Deivisu. Hepbērna bija nominēta Amerikas Kinoakadēmijas balvām "Oskariem" 12 reizes. Viņa ieguva tos par lomām filmās "Morning Glory" (1933.gadā), "Guess Who''s Coming to Dinner" (1967.gadā), "The Lion in Winter" (1968.gadā) un "On Golden Pond" (1981.gadā). Pirmo "Oskaru" viņa ieguva tikai gadu pēc savas pirmās filmas "A Bill of Divorcement", kura uzņemta 1932.gadā. Hepbērna tēloja daudzās filmās līdz 1994.gadam, kad viņa aizgāja no kino, kopā ar tādiem slaveniem aktieriem kā Hamfrijs Bogarts, Kerijs Grānts, Džons Veins un Džeimss Stjuarts. Aktrisei pēdējos gados bija dažādas veselības problēmas un viņa vairākkārt tika ievietota slimnīcā. Viņa bija tuvu nāvei jau 1994.gadā. Ketrīna Hepbērna piedzima 1907.gada 12.maijā Konektikutas štata Hārtfordas pilsētā kā otrais no sešiem bērniem turīga ķirurga un sieviešu tiesību aktīvistes ģimenē. "Man ir bijusi ievērojama dzīve, bet salīdzinājumā ar manu māti un tēvu es esmu neinteresanta," savulaik atzina Hepbērna. 1928.gadā viņa pabeidza Brinmoras koledžu Pensilvānijā ar grādu dramaturģijā un 1932.gadā guva pirmos panākumus Brodvejā ar lomu filmā "The Warrior''s Husband". Viņa bija īslaicīgi precējusies ar brokeri Ladlovu Smitu, bet šī laulība izjuka 1934.gadā. Pēc tam Hepbērnai bija vairāki mīlas romāni, to skaitā trīs gadus ilgs romāns ar miljonāru Hovardu Hjūzu. Viņas romantiskās attiecības ar aktieri Spenseru Treisiju ilga 25 gadus, tomēr Treisija laulība ar savu sievu Luīzi ilga līdz pat viņa nāvei 1967.gadā, jo Treisijs bija katolis un baznīca nešķirtu viņa laulību.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu