Keitijai Perijai latvieši patīk labāk!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video / Edvīna Rūša arhīvs

Pagājušā gada nogalē TVNET jau rakstīja, ka amerikāņu popzvaigzne Keitija Perija savas dziesmas «The One That Got Away» filmēšanā iesaistījusi arī latviešus - konkrētāk, Losandželosas Latviešu biedrības biedrus. Viens no klipā iesaistītajiem - Losandželosas latvietis Edvīns Rūsis - portālam TVNET atklāja dažas klipa tapšanas aizkulises.

«Sākotnēji klipa filmētāji vērsās pie Losandželosā dzīvojošajiem lietuviešiem - man gan nav zināmi iemesli, kādēļ -, un tieši lietuvieši ieteikuši Losandželosas Latviešu namu kā labāko un izdevīgāko vietu, kur Amerikā būtu iespējams nofilmēt eiropeisku kāzu skatu. Filmētāji arī kāzu skatam meklējuši latviskus ēdienus un gados vecākus tautas dejotājus, lai gan vēlāk ēdieni tika atteikti,» stāsta Edvīns (starp citu, viņš ir Holivudā dzīvojošā un strādājošā latviešu producenta Artūra Rūša brālis, - red.).

Losandželosas latvieši Edvīns Rūsis un latviešu aktrise un dziesātāja Jūlija Plostniece dejo Keitijas Perijas videoklipā
Losandželosas latvieši Edvīns Rūsis un latviešu aktrise un dziesātāja Jūlija Plostniece dejo Keitijas Perijas videoklipā Foto: Ekrānšāviņš no video / Edvīna Rūša arhīvs

Tālāk Edvīns stāsta, ka viss process noritējis lielā steigā: vienudien Losandželosas deju skolotāja Dziesma Tetere viņam zvanījusi un stāstījusi, ka nākamajā dienā steidzīgi nepieciešami daži tautas deju dejotāji, jo Keitija Perija Latviešu biedrības namā filmēšot skatu jaunam mūzikas video. «Nezinājām ne to, kādai dziesmai tas nepieciešams, ne to, vai arī Kerija pati tur būs,

taču ar lielu interesi pieteicos visam nezināmajam,» Edvīns smejas.
Keitija Perija dejo ar Zigurdu Teteri
Keitija Perija dejo ar Zigurdu Teteri Foto: Ekrānšāviņš no video / Edvīna Rūša arhīvs

«Kad ierados, mūsu Latviešu namu vairs nepazinu: tas uz vienu nakti bija pārtaisīts par iespaidīgu filmu studiju. Bija sabraukuši vismaz simt darbinieku, smagie kravas vāģi, mobilās ģērbtuves un darbinieku kafejnīcas, visapkārt mūsu mašīnu stāvvietai bija uzcelta augsta sēta ar melnu aizkaru... Apsardze, gaismas, kameras, vadi aparāti... Kā maza pilsēta!»

Losandželosas latvietis teic, ka nemaz nav gaidījis Keitijas Perijas parādīšanos, jo visi domājuši, ka latviešu dejošana būs redzama tikai fonā. «Pēc vairāku stundu gaidīšanas mūs sasauca nama zālē, kas bija izdekorēta kā kāzās. Bija arī divdesmit aktieru, tostarp arī Djego Luna, kuri iejutās kāzu viesu lomā. Mūs patiesi pārsteidza tas, ka zālē ienāca arī pati Perija...»

Videoklipa režisore latviešus nostādījusi tieši zāles vidū, paskaidrojot, ka skats sāksies ar dejošanu, tad tūlīt Kerija ieskriešot zālē, iejaukšoties dejā un dejošot ar latviešiem.

"Ļoti patīkams cilvēks un īsts pozitīvās enerģijas lādiņš!" par dziedātāju Keitiju Periju teic Losandželosas latvieši
"Ļoti patīkams cilvēks un īsts pozitīvās enerģijas lādiņš!" par dziedātāju Keitiju Periju teic Losandželosas latvieši Foto: Ekrānšāviņš no video / Edvīna Rūša arhīvs

Vēl Edvīns Rūsis atminas, ka filmēšana sākusies tikai ap plkst. 2 naktī un ka Keitija izskatījusies ļoti nogurusi. «Gaidīju, ka viņa būs nepacietīga vai nikna. Taču, kad sākās filmēšana, viņa ieskrēja zālē kā prieka pilna, pozitīvas enerģijas eksplozija! Viņa bija ļoti laipna pret mums, drusku aprunājās, kaut gan runāšanai laika bija maz, un vēlāk sirsnīgi pateicās par mūsu līdzdalību un pacietību.» Kopumā Losandželosas latviešiem par Keitiju palicis ļoti patīkams iespaids.

Edvīns Rūsis un Jūlija Plostniece
Edvīns Rūsis un Jūlija Plostniece Foto: Ekrānšāviņš no video / Edvīna Rūša arhīvs

Vēl Edvīns smej, ka, šķiet, LA Latviešu nams pēc ballēm nekad neesot bijis tik labi satīrīts kā pēc šīs filmēšanas. «Kad no rīta sākās mūsu svētdienas latviešu skola, neviens bērns pat nenojauta, ka zālē iepriekšējā dienā kaut kas noticis.

Kā nakts sapnis tas no rīta jau bija pazudis bez vēsts...»

Stāsta nobeigumā Edvīns Rūsis vēl rezumē: šis notikums liktos gaužām parasts, ja vien kādā no klipa filmēšanas brīžiem Keitija Perija nebūtu ieradusies LA Latviešu namā. «Taču viņa ieradās pie mums, latviešu kāzās, un dzīvīgi metās latviešu tautas dejās ar četriem latviešiem: Jūliju Plostnieci, Ilzi Nagaini, Zigurdu Teteri un mani...» ar prieku atminas Edvīns, piebilstot - klipa dalībniekiem bijis uz visstingrāko aizliegts klipa tapšanas laikā pašiem filmēt un fotografēt, tādēļ klipa dalībniekiem nu jāapmierinās ar ekrānšāviņiem no videoklipa, kas pašlaik regulāri tiekot demonstrēts ASV «Palladia» kanālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu