Kamerona Diaza sapņojusi par zooloģes karjeru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jauktā — latīņamerikāņa Emilio un eiropietes Billes — ģimenē (1972. gada 30. augustā) ilgi gaidītā zēna vietā piedzima meitene. Neviens nenojauta, ka piedzimusi slavena aktrise...

Meitenes bērnība bija visai savdabīga — tā vairāk līdzinājās puiša, nevis meitenes dzīvesveidam. Kamerona dienām ilgi vizinājās ar skrituļdēli, rīkoja dažādus burziņus ar vecākiem bērniem un audzēja peles, ko pēc tam izbaroja pieradinātām čūskām, kas gan nebija vienīgie viņas mīluļi, — bija vēl trīs suņi, trīs kaķi un pieci putni. Māte šo zooloģisko dārzu pacieta tikai tāpēc, ka Kamerona vecākiem visai nopietni paziņoja, ka nolēmusi kļūt par zooloģi.

Meitenei tiešām patika dzīvnieki, taču to nevar teikt par cilvēkiem. Reizēm attiecību skaidrošana ar draugiem un klasesbiedriem beidzās ar dūru vicināšanu. Atgriezusies mājās ar kārtējo zilumu uz acs, Kamerona no mātes dzirdēja vienu un to pašu frāzi: "Laikam jau Dievs nolēmis mani par kaut ko sodīt, ja dāvājis tādu meitu. Tu neesi bērns, bet gan viena vienīga vilšanās." Turpretim tēvs vienmēr nostājās meitas pusē un visai mierīgi uztvēra savas atvases izgājienus: "Pilnīgi pareizi, meitiņ! Ja var sadot neģēļiem šodien, kāpēc tas jāatliek uz rītdienu?"

Ar simpātiskiem neģēļiem Kameronai bija īsi un vētraini romāni. Mīlnieki pa naktīm traucās ar motocikliem, neizlaižot nevienu rokkoncertu, un biedēja kaimiņus ar savu mežonīgo izskatu. Tikās bez liekiem vārdiem, arī šķīrās bez nožēlas. Šajā laikā vecāki nekādi nevarēja pieradināt meiteni pie tīrības un kārtības — Kameronu bieži varēja redzēt ar speķainiem matiem, cepuri galvā, netīrā krekliņā.

Nevēlējās kļūt par "ielasmeitu"

Septiņpadsmit gadu vecumā Kamerona no tēva saņēma dāvanu — automašīnu "VW Camper" — un nolēma, ka pienācis laiks izklaidēties pieaugušo stilā. Ballītes, ko viņas draugi rīkoja septiņas dienas nedēļā, pilnīgi aizrāva meiteni. Apdullinoša mūzika, nepazīstamu cilvēku pūlis, alkohola jūra — tas viss bija jauns un pievilcīgs. Jāatzīst, šī gaisotne nesajauca meitenei galvu un viņa turējās godam. Šādā atmosfērā viņu arī pamanīja kāds dārgā uzvalkā tērpies vīrietis. Viņš stādījās priekšā kā Džefs Danass, pasniedza Kameronai vizītkarti, ko rotāja uzraksts "Fotogrāfs", un piedāvāja strādāt par modeli studijā "Elit".

Jaunajai Diazai nebija ilūziju par šo profesiju — kādu viņas draudzeni, kas jau strādāja par modeli, skolā dēvēja par ielasmeitu. Nevēloties atkārtot šīs meitenes sūro likteni, Kamerona sapulcēja ģimeni nopietnai sarunai. Māte ar pārmetumu paskatījās uz meitu un atgādināja viņas vēlmi kļūt par zooloģi, taču sarāvās, kad dzirdēja nepiekāpīgo: "Nesagaidīsiet!" Te atkal palīdzēja tēva atbalsts. Nākamajā dienā viņš kopā ar meitu devās uz studiju un parakstīja līgumu. Četrus mēnešus jauniete bija bez darba, taču gaidīšana atmaksājās — viņai piedāvāja fotografēties kādam jaunatnes žurnālam. Godīgi nopelnītie 125 dolāri pārsniedza jaunietes sapņus.

Vilšanās cilvēkos

Pabeigusi skološanos Longbīčā, kur pagāja visa Diazas bērnība, viņa kopā ar sev līdzīgām modelēm devās ceļojumā uz Japānu. Šaurais dzīvoklis, kurā meitenes mitinājās piecatā, dīvainais ēdiens un nepieklājīgie cilvēki uz ielām uz kādu brīdi jaunajai modelei lika nožēlot savu izvēli — atteikšanos no zooloģes karjeras. No drūmajām domām glāba tikai darbs, un tā smaidošajai jaunietei bija atliku likām.

Pirmā vilšanās profesijā nāca drīz. Fotogrāfs, kas uzņēma Diazu kailu modeles fotokolekcijai, bija pārdevis attēlus kādam modes žurnālam, kura redakcija ar prieku publicējusi fotogrāfijas trijos atvērumos. Kamēr Kamerona sēdēja istabā un lēja asaras, piezvanīja māte un nomierināja meitu. Rūgtās pieredzes izskolotā Diaza nozvērējās nekad neizmantot neprofesionāla fotogrāfa pakalpojumus un visai drīz parakstīja līgumu ar "Coca–Cola" par tās produkcijas reklamēšanu.

Arī privātajā dzīvē pamazām ieviesās kārtība — režisors Karloss de la Torre, ko Kamerona satika kādā ballītē, bija apburošs, pieklājīgs un iemīlējies viņā līdz ausīm. Reiz, vērojot drauga darbu, jaunā modele pieķēra sevi domājam par kino, jo modeles karjera viņai vairs nešķita tik interesanta. Kad reiz Diazas paziņa no modes industrijas deva mājienu par iespēju filmēties, jaunā sieviete, ne mirkli nedomādama, piekrita. Patiesību sakot, Kameronu mazliet mulsināja dīvainais tērps — sadomazohistes apģērbs no ādas, taču filmas režisors bija tik vilinošs un bezrūpīgs, ka meitene nemaz neaizdomājās par šā "darba" sekām — Diaza filmējās erotiskā filmā, kas tā arī neiznāca uz lielā ekrāna. Vēlāk fotogrāfs Džons Raters piedāvāja Kameronai izpirkt fotogrāfijas, kas tapušas filmēšanas laikā, taču aktrise nolēma vērsties tiesā un neļaut publicēt savas kailās krūtis dažādos izdevumos. Diazai paveicās, jo tiesneši uzskatīja, ka fotogrāfam nav bijis tiesību piedāvāt intīmfoto publicēšanai.

Vientuļā varone

Kameronas debija lielajā kino tomēr bija tradicionāla un pat ļoti veiksmīga. Filmas "Maska" režisors Čaks Rasels meklēja meiteni, kas atbilstu naktskluba dziedātājas tēlam. Diazas aģents piedāvāja sarīkot savas aizbilstamās noklausīšanos, un iesācēja visus apbūra. Filmas panākumi nenozīmīgo fotomodeli mirklī padarīja par daudzsološu Holivudas aktrisi.

Gūstot panākumus kino, Kamerona nolēma pārtraukt attiecības ar de la Torri. Jebkura cita sieviete viņas vietā režisoru mīlnieku būtu izmantojusi kā tramplīnu ceļā uz panākumiem, taču Diaza izlēma pasauli iekarot vientulībā. Viņa sāka filmēties daudzās mazbudžeta filmās, iegūstot nepieciešamo pieredzi, kas palīdzēja kļūt par pirmā lieluma zvaigzni.

Pagātnes ēnā

Gadījums, kad "morāli pagrimušais" fotogrāfs Džons Raters visiem pa labi un pa kreisi piedāvājis aktrises kailfoto, laikam tik ļoti ietekmējis Kameronu, ka nabadzīte vispār pārtraukusi izģērbties kāda klātbūtnē. Varbūt Holivudas dīva vienkārši kautrējas no sava ķermeņa un baidās, ka viņas draugs Džastins Timberleiks izvēlēsies daudz pievilcīgāku sievieti, ja Kamerona viņam parādīs noļukušo pēcpusi... Džastins jau ir pietiekami skatījies viņas piņņainajā sejā. Lai būtu kā būdams, Kamerona seksa priekiem nododas tikai apģērbta. Gaišmatainā aktrise paziņojusi, ka "dievina kaislīgu seksu apģērbā": "Uzskatu, ka sekss apģērbā ir daudz erotiskāks nekā tad, ja abi ir pliki." Pagaidām nav zināms, kā uz šādu aktrises kaprīzi reaģējis viņas draugs, taču viens gan ir skaidrs: ja jauneklis nolems salaulāties ar Kameronu, viņam būs jādzīvo un jāmīlējas, nenovelkot bikses. "Man patīk piegulošas bikses, kas labi turas uz pēcpuses — vispiemērotākās vietas," uzskata Kamerona.

Jāpiebilst, Kamerona Diaza vienmēr pret savu ķermeni izturējusies ar aizdomām. Aktrise savulaik atklājusi, ka sapņojusi iegūt pilnīgas formas, kas pavedinoši iezīmētu kontūras zem viņas apģērba. Taču viņas ilgas tā arī nepiepildījās. Tagad Diaza ķermeņa daiļumus slēpj pat no mīļotā cilvēka. Cik ilgi?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu