Raimonds Pauls var iztikt bez «Jaunā viļņa» (41)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Maestro Raimonds Pauls, lai arī bija aicināts piedalīties starptautiskā dziedātāju konkursa «Jaunais vilnis 2012» Eiropas dziedātāju atlasē, atteicās no šiem pienākumiem. jo viņam apnikusi visa tā jezga, kas katru gadu tiek sacelta ap šo konkursu. Pauls ļoti vēlas norobežoties no «Jaunā viļņa».

«Jaunā viļņa 2012» Eiropas mūziķu atlase norisinājās Rīgas klubā «Essential». Lai arī Maestro Raimonds Pauls bija aicināts piedalīties žūrijā, viņš uz šo pasākumu atnāca vienīgi, lai sasveicinātos ar konkursa organizatoriem. «Es vairs nedomāju piedalīties žūrijā. Lai žūrija klausās Latvijas izpildītājus un izdara savu izvēli. Ko tas dod, ja es esmu žūrijā un nosaucu savus favorītus? Neko. Lai paši mūziķi cīnās ar saviem spēkiem un sevi pierāda. Turklāt man nemaz nebija šogad tādu favorītu, kuri mani interesētu,» pārdomās par «Jaunā viļņa» atlasi dalās Pauls.

Maestro pēdējā gada laikā cenšas norobežoties no «Jaunā viļņa». «Redziet, arī pārāk ilgi spēlētu labu teātra izrādi, noņem no repertuāra. Man ir līdzīgi ar «Jauno vilni». Nu cik tad ilgi es tur varu piedalīties? Jau desmit gadi. Kaut kam taču ir jāmainās. Esmu sevi izsmēlis.

Un nav nekāds noslēpums, es par dalību šajā pasākumā neko nesaņemu, vienīgi politiskus pārmetumus,

» nosaka Maestro.

Viņš savā ierastajā manierē nosaka, ka ar vienu kāju jau ir prom no «Jaunā viļņa». «Es jums godīgi pateikšu, šogad vairāk piedalos šajā pasākumā dēļ Jūrmalas un dēļ tiem cilvēkiem, kuri «Jaunā viļņa» laikā varēs nopelnīt,» atklāj Maestro. Sarunā ar TVNET Pauls nosaka, ka viņam savā vecumā ir pietiekoši liela darba slodze. «Četrus vakarus nedēļā spēlēju Dailes teātra izrādē «Marlēna», tad ir izrādes Rīgas Krievu teātrī. Radošā darbība ir tik veiksmīga, ka man pietiek, kur sevi realizēt. Man nesen bija tik skaists koncerts Liepājā, kur es kā pianists spēlēju kopā ar Liepājas simfonisko orķestri. Tā ka es varu iztikt bez «Jaunā viļņa»,» atzīst Maestro.

Vaicājot, kā Raimonds Pauls vērtē grupu «Framest», kuru žūrijas pārstāvji izvēlējās konkursa finālam no Latvijas pretendentiem, viņš novēl grupai iet uz priekšu un sevi pierādīt. «Man liekas simpātisks šis kolektīvs, tad jau redzēs, kā viņiem veiksies! Viņi ar savu muzicēšanas stilu ir līdzīgi grupai «Cosmos», un tas taču būtu labi, ja viņi atkārtotu «Cosmos» panākumus,» teic Pauls.

Komentāri (41)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu