Britu kultūras bagātības ir «Vilcienvakte» un «Iron Maiden» (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Par Lielbritānijas karalienes Elizabetes II valdīšanas laika kultūras bagātību atzīta drāma par heroīna lietotājiem «Trainspotting» («Vilcienvakte») un smagā metāla grupa «Iron Maiden», liecina karalienes dimanta jubilejai par godu veikta aptauja. Britu režisora Denija Boila (Danny Boyle) 1996.gada filma, kurā aktieris Jūens Makgregors (Ewan McGregor) tēlo narkomānu, britu izklaides preču tirdzniecības grupas HMV rīkotajā aptaujā atzīta par labāko britu filmu Elizabetes II 60 gadu ilgās valdīšanas laikā.

Labāko filmu saraksta augšgalā iekļuva arī romantiskā komēdija «Four Weddings and a Funeral» («Četras kāzas un vienas bēres»), «Harry Potter» («Harijs Poters») filmu sērija, režisora Stenlija Kubrika filma «A Clockwork Orange» («Mehāniskais apelsīns») un vēsturiskā drāma «The King's Speech» («Karaļa runa»).

Savukārt par labāko mūzikas albumu Elizabetes II valdīšanas laikā atzīts «Iron Maiden» ieraksts «The Number of the Beast».

Tam sekoja elektroniskās mūzikas grupas «Depeche Mode» albums «Violator», popmūzikas leģendas «The Beatles» ieraksti «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band» un «Abbey Road», kā arī rokgrupas «Pink Floyd» albums «The Dark Side Of The Moon».

«Iron Maiden» solistu Brūsu Dikinsonu iepriecinājuši aptaujas rezultāti.

«Mēs esam pārsteigti un iepriecināti, uzzinot, ka «The Number of the Beast» atzīts par labāko britu albumu HMV rīkotajā aptaujā. Uz šo godu pretendēja visietekmīgākie un izcilākie 60 gadu laikā izdotie albumi, tāpēc tas apliecina, cik neticami lojāli un atbalstoši ir mūsu fani, kas balsojuši.»

«Iron Maiden» ieraksts «The Number of the Beast»
«Iron Maiden» ieraksts «The Number of the Beast» Foto: Publicitātes foto
Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu