Miris "Kuprainā kalna" zvaigzne Hīts Ledžers (233)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skumjas ziņas saņemtas no ASV. Savā Ņujorkas dzīvoklī atrasts miris godalgotās filmas "Kuprainais kalns" zvaigzne Hīts Ledžers.

28 gadus vecais Hīts Ledžers plkst. 15.26 tika atrasts miris savā dzīvoklī elegantajā Soho rajonā Manhetenā, pavēstīja Ņujorkas policija. ASV mediji, atsaucoties uz avotiem policijā, ziņo, ka aktiera dzīvoklī atrasti medikamenti, kas visdrīzāk liecina par nejaušu zāļu pārdozēšanu vai pašnāvību. Policija sola, ka aktiera nāves iemesls tiks noskaidrots jau tuvāko dienu laikā, tiks pārbaudītas arī versijas par narkotiku pārdozēšanu vai pašnāvību. Hīta Ledžera ģimene gan šādu iespēju kategoriski izslēdz.

Ledžers, kurš savu zvaigžņu stundu piedzīvojis filmā "Kuprainais kalns", aktierdotības apbrīnoja daudzi, viņš tika uzskatīts par vienu no perspektīvākajiem jaunajiem Holivudas aktieriem. Hītam no aktrises Mišelas Viljamsas ir meita Matilda.

Ziņas par aktiera nāvi šorīt satriekušas arī viņa dzimtās Austrālijas iedzīvotājus. Līdzjūtību aktiera tuviniekiem un faniem jau izteikušas daudzi bijušie Ledžera kolēģi – aktieris un režisors Mels Gibsons, Džons Travolta un aktrise Nikola Kidmena. Savulaik filmas "Kuprainais kalns" režisors Angs Lī viņu nodēvējis par brīnumu aktiermākslas lomā – jauno Merlonu Brando.

Andžela Bišopa, "Network Ten" komentētāja: "Viņš centās sniegt izcilu tēlojumu un priekšnesumu, nevis tēlot filmu zvaigzni.. Šeit Austrālijā viņu atcerēsies kā vienu no lieliskākajiem aktieriem, kāds jebkad Austrālijā bijis."

Gibsons, kurš izraudzījās Ledžeru sava dēla lomai filmā "The Patriot", sacīja, ka daudzveidīgā aktiera nāve ir traģisks zaudējums. "Man bija lielas cerības par viņa nākotni. Viņš tikai sāka savu karjeru un viņa dzīves zaudējums tādā jaunībā ir traģisks zaudējums. Manas domas un lūgšanas ir kopā ar viņu un viņa ģimeni," teikts Gibsona paziņojumā.

Austrāliešu aktrise Kidmena nodēvēja Ledžera nāvi par traģēdiju un pauda līdzjūtību viņa ģimenei, bet Travolta raksturoja Ledžeru kā vienu no saviem mīļākajiem aktieriem. "Tādas spējas kā viņam ir retums. Tas ir neiedomājams zaudējums," sacīja Travolta.

Savu šoku par Ledžera nāvi pauda arī kinostudija "Warner Brothers", kas izdos gaidāmo filmu par Betmenu "Dark Knight", kurā Ledžers tēlo Džokeru. "Studija ir satriekta un šokēta par šīm traģiskajām ziņām. Izklaides kopiena ir zaudējusi milzīgu talantu. Hīts bija izcils aktieris un lieliska personībā. Mēs jūtam līdzi viņa ģimenei un draugiem," teikts "Warner Brothers" vadītāja Alena Horna un "Warner Bros Picture Group" prezidenta Džefa Robinova paziņojumā.

Pēdējā mēnesī Ledžers filmējās Terija Giljama jaunajā kinolentē "The Imaginarium of Doctor Parnassus".

Komentāri (233)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu