Miris amerikāņu kinoaktieris Patriks Sveizijs papildināta (140)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Holivudas aktieris Patriks Sveizijs, kurš skatītājiem labi palicis atmiņā pēc filmām "Netīrās dejas" un "Spoks", pirmdien 57 gadu vecumā aizgājis no dzīves, neuzveicis vēzi, pavēstīja aktiera preses sekretāre Anete Vulfa.

"Patriks Sveizijs pēc 20 mēnešu cīņas ar slimību šodien (pirmdien) mierīgi aizgāja no dzīves, un nāves brīdī viņam līdzās bija ģimene," Vulfa pavēstīja ziņu aģentūrai AP. Sīkāka informācija netiek sniegta.

Pagājušā gada janvārī Sveizijam tika konstatēts aizkuņģa dziedzera vēzis, tomēr aktieris drošsirdīgi cīnījās ar slimību, turpinot filmēties televīzijas seriālā "The Beast" ("Briesmonis"), neskatoties uz mokošo ārstēšanos un ievērojamo svara zudumu. Kādā intervijā amerikāņu televīzijā viņš atzina, ka ir ļoti nobijies un piedzīvo īstu elli, tomēr paskaidroja, ka nekādā gadījumā nepadodas. "Vai es mirstu? Vai es padodos? Vai es atrodos uz nāves gultas? Vai es atvados no cilvēkiem? Nemūžam," viņš sacīja raidījuma vadītājai Barbarai Voltersai. "Es turpinu sapņot par nākotni, par nākotni un ilgu un veselīgu mūžu, nevis dzīvošanu vēža ēnā."

Aktrise Dženifera Greja, Sveizija ekrāna partnere filmā "Dirty Dancing" ("Netīrās dejas") savā paziņojumā paudusi izbrīnu un atzinību par viņa drosmi. "Patriks iemiesoja kādu retu un skaistu kombināciju - rupju vīrietību un pārsteidzošu laipnību. Satriecošs un stiprs, viņš bija īsts kovbojs ar maigu sirdi. Viņš bija bezbailīgs un vienmēr pats filmējās bīstamajās ainās, tāpēc mani neizbrīnīja, ka cīņa, ko viņš pieteica vēzim, bija tik drošsirdīga un cieņpilna."

Kalifornijas gubernators un bijušais Holivudas aktieris Arnolds Švarcenegers bija viens no pirmajiem, kas izteica savu līdzjūtību, aprakstot Sveiziju kā talantīgu un dedzīgu mākslinieku, kas vienmēr paliks skatītāju atmiņā. "Viņš spēlēja plašas amplitūdas lomas gan uz skatuves, gan filmās, un viņa slavenākie veikumi grūtajam aktiermākslas darbam lika izskatīties vieglam un nepiespiestam, kas, zinot pēc savas pieredzes, nebūt nav tik vienkārši," sacīja Švarcenegers.

Piedzimis deju skolotājas un inženiera ģimenē, Sveizijs sāka savu karjeru kā dejotājs. Pēc vidusskolas viņš pārcēlās no Hjūstonas uz Ņujorku, lai mācītos baleta skolā, un vairākus gadus uzstājās Brodvejā. Kino pasaulē viņš kļuva pazīstams pēc lomas Frensisa Forda Kopolas 1983.gada filmā "The Outsiders". Par viņa pirmo lielo veiksmi kļuva 1985.gada miniseriāls "North and South" par ASV pilsoņu karu.

Par Holivudas zvaigzni Sveizijs kļuva pēc 1987.gada filmas "Dirty Dancing" ("Netīrās dejas"), kurā viņš spēlēja deju skolotāju, kas palīdz uzplaukt kādai nedrošai un vientuļai bagātnieku atvasei. Par viņa nākamo hitu kļuva 1990.gada romantiskā drāma "Ghost" ("Spoks"), kurā viņš spēlēja pārī ar Demiju Mūru. Filma ieguva divas "Oskara" balvas.

Visas Sveizija karjeras laikā viņa sieva Lisa Nīmi, ar ko aktieris apprecējās 1975.gadā, bija nemainīgs iedvesmas avots daudzām viņa lomām.

Uzzinot par Holivudas aktiera Patrika Sveizija nāvi, viņa fani pulcējās Slavas alejā, lai noliktu ziedus uz aktiera zvaigznes.

Sveizijs, kas skatītājiem labi palicis atmiņā pēc lomām filmās "Dirty Dancing" ("Netīrās dejas") un "Ghost" ("Spoks"), pirmdien aizgājis mūžībā pēc vairāk nekā divus gadus ilgušās cīņas ar aizkuņģa dziedzera vēzi.

"Patiesībā esmu atvaļinājumā un ziņas neesmu skatījusies. Tagad es ieraudzīju ziedus un esmu šokēta," atklāja tūriste Marina Pekāre.

"Es zināju, ka viņš ir slims. Tas ir skumji. Holivudas vēsturē šī ir zaudējuma diena. Viņš bija izcils aktieris. Lentes, kurās viņš filmējies, kā "Netīrās dejas", "Māja pie ceļa" un "Spoks", ir visu laiku labākās filmas. Tas ir skumji," atzina aktiera fane Nikola Stāla.

"Ceru, ka visi atcerēsies, cik izcils cilvēks viņš bija. Lai Dievs svētī viņa ģimeni. Es lūdzos par viņiem," sacīja cita Sveizija fane Elisone Pauela.

Komentāri (140)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu