Latviešu ekspedīcijai Marokā atņemtas pases (papildināts) (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu autoekspedīcijas "1000 jūdzes Āfrikas tuksnesī" dalībniekiem Marokas pilsētā Kasablankā atņemtas pases, šodien "Radio SWH" ēterā sacīja ekspedīcijas dalībnieks Egons Reiters.

Latviešu autoekspedīcijas "1000 jūdzes Āfrikas tuksnesī" dalībnieki, kuriem Marokas pilsētā Kasablankā pēc ceļu satiksmes negadījuma 4.martā tika atņemti dokumenti, 5.marta vakarā dokumentus saņēmuši atpakaļ un turpina iesākto ceļu.

4.martā... Reiters norādīja, ka, visticamāk, pases tiks atgūtas jau rīt un ekspedīcijas dalībnieki varēs turpināt iesākto ceļu uz Sahāras tuksnesi.

Viņš pastāstīja, ka ekspedīcijas dalībnieku mašīna iekļuvusi avārijā, taču viņu mašīnai nekādi nopietni kaitējumi nav nodarīti, bet divām citām mašīnām, kuras iebraukušas ekspedīcijas dalībnieku mašīnas aizmugurē, kaitējums ir daudz lielāks. "Ņemot vērā to, ka mūsu apdrošināšana neatbilst Kasablankas apdrošināšanas standartiem, mums tika atsavinātas pases, lai to lietu kaut kā nokārtotu," sacīja Reiters.

Jau ziņots, ka 1.martā kopā ar diviem pieredzējušiem autosportistiem Edgaru Zaķi un Hariju Silu piedzīvojumu autoekspedīcijā "1000 jūdzes Āfrikas tuksnesī" devās dziedātājs Normunds Rutulis, radio dīdžejs Egons Reiters, mūzikas mākslinieks Roberts Gobziņš un televīzijas ētera cilvēks Jānis Skutelis.

Divu nedēļu laikā tās dalībnieki divās speciāli aprīkotās "Toyota Landcruiser" apvidus automašīnās veiks vairāk nekā 12 000 kilometru garu maršrutu. Ekspedīcijas gaita tiks atspoguļota desmit televīzijas dokumentālo filmu ciklā.

No Rīgas ekspedīcija dodas līdz Āfrikai, sasnieguši Kasablanku un Marākešu, ceļotāji virzīsies dziļāk kontinentā līdz Atlasa kalniem un tad pa Sahāras tuksnesi mēros ceļu līdz Alžīrijas robežai. Tomēr lielākie piedzīvojumi viņus gaida mājupceļā, kad pie Atlantijas okeāna krastiem ar akvalangiem būs jādodas piedzīvojumu meklējumos zem ūdens.

Ekspedīcijas mērķis ir iepazīties ar Āfrikas ziemeļu dabu un leģendām apvītajiem tuksneša cilvēkiem tuaregiem, kā arī nokļūt vienā no vismazāk zināmajiem Sahāras tuksneša reģioniem.

Visu ceļojuma laiku Rīgā darbosies vadības centrs, no kura tiks koordinētas ekspedīcijas darbības, ziņots par meteoroloģiskajiem apstākļiem, koordinēts maršruts, kā arī ar globālās pozicionēšanas aparatūru tiks kontrolēta katras automašīnas atrašanās vieta.

Šā gada februārī notika aktīva dalībnieku sagatavošana un apmācība, veiktas medicīniskās pārbaudes. Ekspedīcijas dalībnieki, izņemot Zaķi un Silu, izgājuši īpašu akvalangistu kursu nirēju sagatavošanas centrā "Baltijas ronis" un saņēmuši starptautisku atbilstības sertifikātu.

Jau ziņots, ka pagājušā gada augustā notika piedzīvojumu autoekspedīcija "1000 jūdzes aiz polārā loka". Plānots, ka šā gada augustā notiks trešā piedzīvojumu autoekspedīcija "1000 jūdžu ekspedīcija", kad ceļotāji dosies uz Āziju, lai nokļūtu civilizācijas neskartā Altaja kalnu reģionā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu