Lībane uzņemta Tautas partijā. (52)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijusī "Latvijas Ceļa" (LC) biedre un 7.Saeimas LC frakcijas vadītāja Kristiāna Lībane trešdien uzņemta Tautas partijā (TP). Lūgumu par iestāšanos Lībane iesniegusi TP līderim Atim Slakterim, kurš Lībani rekomendēja partijas biedriem. Viņš uzskata, ka Lībanes profesionālas un cilvēciskās īpašības dos būtiski labumu partijai.

Partijas preses sekretārs Arno Pjatkins BNS pastāstīja, ka iesniegumā Lībane norādījusi, ka vēlas iestāties TP, lai "pievienotos saviem domubiedriem". Lībane BNS uzsvēra, ka lēmums iestāties Tautas partijā nekādā gadījumā nav tulkojams kā tieša atgriešanās politikā, bet drīzāk vēlme "reizi pa reizei tikties ar cilvēkiem, ar kuriem politikā esmu strādājusi iepriekš, lielā mērā ar saviem domubiedriem, un parunāties lietpratēju līmenī par to, kas šobrīd notiek Latvijas politikā". Viņa teica, ka šobrīd savu dzīvi un karjeru galvenokārt koncentrē, lai profesionāli sevi pilnveidotu kā advokāte. Viņa pastāstīja, ka Slaktera aicinājums iesaistīties TP izskanējis jau pirms vairākiem mēnešiem un viņa ļoti ilgi apsvērusi šo domu, līdz piekritusi iestāties TP. Viņa uzsvēra, ka šī rīcība nekādā gadījumā nav jātulko kā Lībanes šā brīža politiskās ambīcijas vai vēlme iekļūt kādā no politiskajiem amatiem partijas iekšienē vai ārpus tās. Par savām attiecībām ar LC viņa sacīja: "Ar LC, es ceru, man paliks individuālas, labas attiecības un nekādā gadījumā negribu teikt, ka LC visi ir slikti. Viss ir viņu pašu rokās. Taču manas dzīves kontekstā es sapratu, ka man ir jāiet uz priekšu." Komentējot faktu, ka iepriekš TP un LC kā konkurējošām partijām bijušas diezgan saspīlētas attiecības un konflikti, Lībane uzsvēra, ka nekad šo psiholoģisko spriedzi nav veicinājusi un "galu galā tās ir tikai putas", jo ideoloģiski abas partijas tiekušās uz līdzīgiem mērķiem. Par savu politisko nākotni Lībane nevēlējas izteikt konkrētas prognozes. "Nekad neesmu mēģinājusi izstrādāt karjeras veidošanas plānu, jo koncentrējos šodienas darbiem". Tomēr Lībane atzina, ka viņas atgriešanās politiskā ir iespējama, taču pagaidām par to runāt ir pāragri. Savukārt LC priekšsēdētājs ekspremjers Andris Bērziņš par savas bijušās līdzgaitnieces vēlmi tik drīz pēc izstāšanās no LC pievienoties citai partijai bija izbrīnīts, taču norādīja, ka šādas rīcības motivācija zināma tikai viņai. "Acīmredzot viņa tomēr nevēlas palikt malā," sacīja Bērziņš, piebilstot, ka desmit gadi, kurus Lībane aizvadīja aktīvajā politikā, visticamāk, iedarbojušies kā narkotika, tāpēc Lībane meklējusi ceļu, kā pie šīs narkotikas atkal tikt. "Es nevaru viņu ne nosodīt, ne apsveikt," teica ekspremjers. Jau vēstīts, ka pēc gandrīz desmit gadiem, kas pavadīti kādreizējā varas partijā LC, Lībane janvārī paziņoja par izstāšanos no partijas, apgalvojot, ka viņas lēmums neesot saistīts "ne ar citu politisko spēku izaicinājumiem, ne amatu piedāvājumiem, tā ir vēlēšanās kļūt par politiski neitrālu vērotāju no malas". Lībani (1971) par LC frakcijas priekšsēdētāju ievēlēja 1998.gadā, viņa bijusi 5., 6. un 7.Saeimas deputāte.

Komentāri (52)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu