Zviedri apsūdz amerikāņu apģērbu ražotāju seksismā (90)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Uniseksa (abu dzimumu) kreklu reklāma, ko izvēlējusies ASV apģērbu ražotāju kompānija «American Apparel», radījusi viļņošanos Zviedrijas medijos. Amerikāņu ražotājam tiek pārmests, ka divu vienādu kreklu reklamēšanā tiek degradēts sievietes tēls.

«Es domāju, ka veids, kā «American Apparel» reklamē savu apģērbu, ir šķebinošs,» raksta blogere Emelija Eriksone savā rakstā par flaneļa krekliem «En blommig tekopp». «Tas parāda, cik degradēta ir ražotāju attieksme pret sievietēm, un esmu pārsteigta, ka citur neviens viņus nekritizē.»

Viņa publicējusi arī vairākus attēlus, kuros vienu un to pašu kreklu reklamē vīrietis un sieviete. Vīrietis pozē nekustīgi, savukārt sieviete jutekliski demonstrē, ka zem krekla ir kaila.

«Viņu mājaslapā nav gandrīz neviena puskaila vīrieša, salīdzinājumā ar sieviešu erotizētajiem foto. Sievietes bieži fotografētas gultā, radot iespaidu, ka viņām tikko bijis sekss,» sašutusi ir blogere.

Eriksones blogs angliski

Eriksone secina, ka šādas reklāmas ilustrē amerikāņu degradētos uzskatus par sievieti.

«Viņi vēlas uzmanību un saprot, ka seksu var pārdot, taču vienlaikus neapjēdz, cik aizskaroši ir šie foto sievietēm.»

Arī Zviedrijas reklāmas uzraugi ir saņēmuši vairākas sūdzības.

«American Apparel» nav komentējuši šo kritiku.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (90)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu