Krievijas un Ukrainas konflikts uz «Jauno vilni» iespaidu neatstāj (57)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā notiek «Jaunā viļņa» dalībnieku atlase. Konflikts starp Krieviju un Ukrainu padarījis skaļākas konkursa pretinieku balsis un ir izskanējis arī viedoklis, ka Vladimiru Putinu atbalstošiem dziedātājiem vajadzētu liegt iebraukšanu Latvijā. Vai un kā negatīvais politiskais fons ietekmējis gatavošanos konkursam?

Neskatoties uz sarežģīto politisko situāciju, konkurss «Jaunais vilnis» Jūrmalā tomēr notiks. Rīgā norisinājās Eiropas atlases tūre. Latviju «Jaunajā vilnī» pretendē pārstāvēt veseli septiņi dziedātāji.

Kādreizēja Jaunā viļņa uzvarētāja Intara Busuļa jaunākais brālis par negatīvo politisko kontekstu tikai pajoko: «Nu, es nezinu, it kā iekšā varēja tikt. Neviens tur it kā neboikotēja ārā. Nebija plakāti. Nu, es nācu iekšā. Domāju - jānāk, ko citu?»

Vērtējot pretendentus, žūrija

kā Latvijas pārstāvi tomēr izvēlējās Stasu Šurinu.

«Esmu priecīgs, laimīgs par to. Es vispār nedomāju, ka man viss sanāks. Bet nu re,» priecājas Stass Šurins.

Rumjancevs: var pietikt gribasspēka un smadzeņu, lai kādam neiedotu vīzu

Sankciju draudi un Eiropai nevēlamo cilvēku saraksti gatavošanos konkursam pagaidām neesot ietekmējuši.

Krievijas un Ukrainas konflikta iespaidā neviena zvaigzne no piedalīšanās nav atteikusies

- uzsver rīkotāji.

«Negatīvas informācijas ir ļoti daudz. Tas viss ir tikai pieņēmumi. Protams, kādam var pietikt gribasspēka un smadzeņu, lai kādam neiedotu vīzu. Bet gribu pasvītrot, ka mēs esam atvērti visiem. Un šodien mums ir iesniegumi no 24 valstīm. Pagaidām es neredzu problēmas un kriminālos stāstus par to, ka mums ir atteicis kāds izpildītājs, kurš nebrauks uz Jauno vilni. Mums jau sen ir sastādīti saraksti un saskaņoti laiki, un tas jautājums jau ir izlemts,» situāciju skaidro konkursa «Jaunais vilnis» ģenerāldirektors Aleksandrs Rumjancevs.

Būs Pugačova un būs Rikijs Mārtins

Rīkotāji uz pieciem gadiem ir noslēguši līgumu ar Jūrmalas domi, kurai iebildumu pret konkursu neesot. Plānota arī nakts diskotēka Rīgā. Bet

galvenais šā gada jaunums – «Jaunajā vilnī» atgriežas primadonna Alla Pugačova.

«Par mūzu viņa jau savu ir nostrādājusi. Šogad viņa atzīmēja jubileju, un par godu tam «Jaunajā vilnī» būs Allas Pugačovas radošais vakars,» sola konkursa «Jaunais vilnis» žūrijas priekšsēdētājs Igors Krutojs.

Uz Jūrmalu šogad aicinātas arī pasaules mēroga zvaigznes. Piemēram, piedalīties jau piekritis Rikijs Martins.

Komentāri (57)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu