Eltons Džons: Jēzus atbalstītu viendzimuma laulības (19)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu mūziķis Eltons Džons (Elton John) uzskata, ka Jēzus Kristus atbalstītu viendzimuma laulības. Intervijā raidorganizācijai «Sky News» Džons sacīja, ka cenšoties sarīkot tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Viņš iecerējis diskutēt par homoseksuāļu tiesību stiprināšanu.

«Es nedomāju, ka Jēzus Kristus, kristietis un diža personība, neatļautu [viendzimuma laulības],» teica Džons. «Viņš iestājās par mīlestību, līdzjūtību, piedošanu un vienotību. To vajadzētu ievērot arī baznīcai.»

Tomēr Džons norādīja, ka pāvesta Franciska un Kenterberijas arhibīskapa Džastina Velbija salīdzinoši tolerantākie uzskati homoseksuāļu tiesību jautājumos esot «cerības stars». Turpretī Anglijas Baznīcas aizliegums tās locekļiem laulāt viendzimuma pārus esot «novecojis un muļķīgs».

67 gadus vecais Džons novembrī iecerējis Krievijā tikties ar Putinu. «Es nezinu, vai no tā būs kāds labums,» viņš sacīja. «Taču labāk uzcelt tiltu, nekā uzcelt sienu un teikt: «Es nerunāšu ar šiem cilvēkiem.» Tikai ar runāšanu iespējams atrisināt problēmas.»

Džons un ilggadējais partneris Deivids Fērnišs 2005.gadā noslēdza civilo savienību. 2015.gadā viņi plāno apprecēties. «Tās būs ļoti klusas un pieticīgas kāzas,» atklāja dziedātājs.

Pāris audzina divus dēlus, kuri nākuši pasaulē ar surogātmātes palīdzību.

Atgādinām, ka Latvijā Eltons Džons līdz šim bija viesojies trīs reizes - 2001., 2007. un 2011. gadā.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu