Sāksies jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis» (22)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šodien sāksies jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis», kas šogad notiks līdz 27.jūlijam un īsi pirms sākuma iekļuvis skandālā saistībā ar Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča lēmumu iekļaut Latvijai nevēlamo personu sarakstā vairākus šī pasākuma mūziķus.

Kā informēja pasākuma organizatoru pārstāve Inga Pavlova, «Jaunā viļņa» apmeklētāji varēs redzēt konkursantu priekšnesumus, kā arī profesionālu mūziķu uzstāšanās. Bez krievu mūzikas zvaigznēm uz skatuves «Jaunajā vilnī» kāps arī Lara Fabiāna, šveiciešu apvienība «Ola», itāļu trio «Il Volo» u.c. mākslinieki. Paredzēts, ka «Jaunā viļņa» noslēgumā uzstāsies dziedātājs Rikijs Mārtins.

Pats atklāšanas koncerts notiks «Dzintaru koncertzālē» plkst.18.45.

Latviju konkursā šogad pārstāvēs Stass Šurins, kurš dzimis Latvijā, bet pašlaik dzīvo Ukrainā. Tur viņš uzvarējis ukraiņu «Zvaigžņu fabrikā 3». Viņa elks mūzikā ir grupas «U2» līderis Bono, bet no latviešu dziedātājiem viņam tuvs esot Busulis. Šis bijis vokālista trešais mēģinājums startēt konkursā.

Foto: Edijs Pālens / LETA

Konkursā piedalīsies arī Antonio Madžo no Itālijas un Monika Linkīte no Lietuvas, kā arī Sems Ons jeb Semions Bazvaluks no Izraēlas. Savā starpā spēkosies arī Taišons Kolkits no ASV, Sona Rubenjana no Armēnijas, Gledisa Damarisa no Vācijas, Nuca Buzaladze no Gruzijas, Ališers Karimovs no Kazahstānas, trio «Style mix» no Kirgizstānas, Lidija Isaka no Moldovas, krievu grupa «O'Genri», kā arī krievu solisti Jūlija Plaksina un Nodars Revija. Konkursā piedalīsies arī divi dziedātāji no Ukrainas - Viktorija Petrika un Vjačeslavs Ribikovs.

Žūrijā būs Igors Krutojs, Igors Nikolajevs, Laima Vaikule, Leonīds Agutins, Valērijs Meladze, Konstantīns Meladze un Filips Kirkorovs.

Žūrijā iekļauta arī dziedātāja Valērija, kurai ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs kopā ar diviem citiem Krievijas izpildītājiem - Oļegu Gazmanovu un Josifu Kobzonu - liedzis ieceļot Latvijā. Kobzons Latvijas «melnajā sarakstā» nonācis jau otro reizi. 2012.gadā Valērija oficiāli nosaukta par Krievijas prezidenta kandidāta Vladimira Putina uzticamības personu. Dziedātāja paudusi pārliecību, ka Krievijā nav cilvēka, kas varētu tikt galā ar prezidenta pienākumiem labāk nekā Putins.

Krievu un padomju estrādes korifejs dziedātājs Josifs Kobzons ierodas uz konkursa
Krievu un padomju estrādes korifejs dziedātājs Josifs Kobzons ierodas uz konkursa Foto: Edijs Pālens / LETA

Festivāla «Jaunais vilnis» organizatori pašlaik nesniedz komentārus par mūziķu dalību festivālā. Gazmanovs, Kobzons un Valērija pašlaik Latvijā neesot.

Ja tiks identificēts, ka mākslinieks tomēr ir šķērsojis valsts robežu, viņu uzreiz neizraidīšot, bet gan došot saprātīgu laiku, lai valsti pamestu. Kozlovskis minēja, ka šis termiņš varētu būt viena diena. Gadījumā, ja kāds no māksliniekiem ieradīsies ar lidmašīnu, viņam uzreiz lidostā tiks liegta ieceļošana Latvijā.

Pirmais konkurss «Jaunais vilnis» notika 2002.gadā, un kopš tā laika divas reizes pēc kārtas uzvarējuši Latvijas pārstāvji - vokālā grupa «Cosmos» konkursā uzvaru guva 2004.gadā, bet Busulis konkursā uzvarēja 2005.gadā.

    Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
    Uz augšu