Atcelts Kobzona koncerts Jūrmalā (118)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Atcelts šodien plānotais Josifa Kobzona koncerts Jūrmalas «Baltic Beach Hotel», pastāstīja koncertaģentūras «Makroconcert» sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Keiša.

Viņa norādīja, ka naudu par iegādātajām biļetēm uz koncertu būs iespējams atgūt «Biļešu servisa» kasēs.

Jau ziņots, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) liedzis Latvijā ieceļot trīs plaši pazīstamiem Krievijas dziedātājiem - Oļegam Gazmanovam, Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija, informēja Ārlietu ministrijā.

Kobzons izrādījis pārsteigumu par Latvijas varasiestāžu lēmumu un šobrīd cenšoties sazināties ar Krievijas Ārlietu ministriju. Sarunā ar krievu portālu «bloknot.ru» viņš gan žēlojies, ka «Latvijas diplomātus neviens nevar ietekmēt». Tajā pašā laikā dziedātājs, kam liegta ieceļošana arī ASV, pamatojoties uz viņa sakariem ar organizēto noziedzību, atļāvies Latvijas ārlietu ministru nosaukt par «pamuļķi».

Kobzons Latvijas «melnajā sarakstā» nonācis jau otro reizi. 2003.gadā ar toreizējā iekšlietu ministra Māra Gulbja rīkojumu dziedātājs tika iekļauts Latvijai nevēlamo personu sarakstā uz nenoteiktu laiku, jo valsts iestādēm bija pamats uzskatīt, ka viņš «rada draudus valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai». Tomēr 2004.gada jūnijā, pretēji Satversmes aizsardzības biroja rekomendācijām, toreizējais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons izdeva rīkojumu izslēgt Kobzonu no «melnā saraksta». Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Dainis Turlais vēlāk apgalvoja, ka Kobzona ielaišana Latvijā neesot bijis politisks lēmums un Jēkabsons lēmumu pieņēmis savu tiesību ietvaros. Tā kā Kobzona vārds neesot Interpola meklēto personu sarakstos, tad viņa iebraukšanai Latvijā neesot likti šķēršļi.

Dziedātāju Kobzonu savā teritorijā atteikušās ielaist arī ASV, Kanāda, Austrālija un vairākas Eiropas valstis.

Ieceļošanas aizlieguma jeb tā dēvētajā melnajā sarakstā visi trīs iekļauti uz nenoteiktu laiku.

Ministra lēmums pieņemts saskaņā ar Imigrācijas likuma 61.panta otro daļu.

Komentāri (118)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu