«Jaunā viļņa» noslēgums: uzvar Gruzija, Stass - 11. vietā. (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien Dzintaru koncertzālē plkst.18.45 notiks jauno izpildītāju konkursa «Jaunais vilnis» noslēguma Galā koncerts un konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonija. Uzvaras laurus konkursā «Jaunais vilnis 2014» pārstāve no Gruzijas - Nuca Buzaladze.

Nuca līderes pozīcijās izvirzījās visās trīs konkursa dienās. Kopā konkursā ieguva 228 punktus, kas meitenei ļāva triumfēt.

Koncertā uzstāsies tādi pazīstami dziedātāji kā Filips Kirkorovs, Dima Bilans un grupa «Ruki verh». Galā koncertā paredzēta arī dziedātāja Rikija Mārtina uzstāšanās.

Pirms koncerta plkst.15.30 viesnīcā «Jūrmala SPA» paredzēta konkursa noslēgumam veltīta preses konference.

Konkursā, kas norisinājās no 22.jūlija līdz šodienai, Latviju pārstāv Stass Šurins, kurš dzimis Latvijā, bet pašlaik dzīvo Ukrainā. Tur viņš uzvarējis ukraiņu «Zvaigžņu fabrikā 3». Viņa elks mūzikā ir grupas «U2» līderis Bono, bet no latviešu dziedātājiem viņam tuvs esot Intars Busulis. Šis bijis vokālista trešais mēģinājums startēt konkursā.

Konkursā piedalās arī Antonio Madžo no Itālijas un Monika Linkīte no Lietuvas, kā arī Sems Ons jeb Semions Bazvaluks no Izraēlas. Savā starpā spēkojas arī Taišons Kolkits no ASV, Sona Rubenjana no Armēnijas, Gledisa Damarisa no Vācijas, Nuca Buzaladze no Gruzijas, Ališers Karimovs no Kazahstānas, trio «Style mix» no Kirgizstānas, Lidija Isaka no Moldovas, krievu grupa «O'Genri», kā arī krievu solisti Jūlija Plaksina un Nodars Revija. Konkursā piedalās arī divi dziedātāji no Ukrainas - Viktorija Petrika un Vjačeslavs Ribikovs.

Konkursa žūrijā ir Igors Krutojs, Igors Nikolajevs, Laima Vaikule, Leonīds Agutins, Valērijs Meladze, Konstantīns Meladze un Filips Kirkorovs.

Žūrijā bija iekļauta arī dziedātāja Valērija, kurai ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) kopā ar diviem citiem Krievijas izpildītājiem - Oļegu Gazmanovu un Josifu Kobzonu - liedzis ieceļot Latvijā. Kobzons Latvijas «melnajā sarakstā» nonācis jau otro reizi. 2012.gadā Valērija oficiāli nosaukta par Krievijas prezidenta kandidāta Vladimira Putina uzticamības personu. Dziedātāja paudusi pārliecību, ka Krievijā nav cilvēka, kas varētu tikt galā ar prezidenta pienākumiem labāk nekā Putins. Ieceļošanas aizlieguma jeb tā dēvētajā melnajā sarakstā visi trīs iekļauti uz nenoteiktu laiku.

Festivāla «Jaunais vilnis» organizatori nav snieguši komentārus par mūziķu iekļaušanu «melnajā sarakstā».

«Melnajā sarakstā» iekļautie Krievijas estrādes mākslinieki un viņu pārstāvji plašsaziņas līdzekļos Rinkēviča lēmumam veltījuši daudz skarbu vārdu, aicinot Krutoju atcelt pasākumu, kā arī norādot, ka Rinkēvičam būtu jāatkāpjas no amata.

Pirmais konkurss «Jaunais vilnis» notika 2002.gadā, un kopš tā laika divas reizes pēc kārtas uzvarējuši Latvijas pārstāvji - vokālā grupa «Cosmos» konkursā uzvaru guva 2004.gadā, bet Busulis konkursā uzvarēja 2005.gadā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu