Foto: «Jaunais vilnis» beidzies! Atskatāmies uz notikumiem... (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājis arī šā gada TV šovs «Jaunais vilnis 2014», kurš Jūrmalā norisinās jau kopš 2002. gada. Šā gada jauno izpildītāju konkurss tika uzņemts īpaši skandalozi - pat ar piketiem un «melnā saraksta» izveidi. Atskatīsimies uz notikumiem, kas pavadīja šā gada «Jauno vilni».

Šogad konkursā piedalījās konkursanti no 13 valstīm - Armēnijas, Gruzijas, Vācijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Latvijas, Lietuvas, Moldovas, Krievijas, Ukrainas un ASV. Latviju konkursā pārstāvēja Stass Šurins, kurš dzimis Latvijā, bet pašlaik dzīvo Ukrainā.

«Jaunais vilnis» šogad notika no 22.jūlija līdz 27.jūlijam.

    Jau 12. jūlijā Rīgā ieradās starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa «Jaunais vilnis 2014» dalībnieki, kurus Rīgas Centrālajā stacijā sagaidīja konkursa ģenerāldirektors Aleksandrs Rumjancevs, kā arī preses pārstāvji un neliels interesentu pulks.

    Šis gads bija arī īpašs ar primadonnas Allas Pugačovas ierašanos. Alla pēdējos gados neapmeklēja «Jauno vilni», bet 2011.gadā Ukrainas Melnās jūras kūrortā Jaltā atklāja pati savu mūzikas festivālu «Crimea Music Fest». Šogad viņa ieradās Rīgā kopā ar savu dzīvesbiedru, humoristu Maksimu Galkinu.

    Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs liedz Latvijā ieceļot trīs plaši pazīstamiem Krievijas dziedātājiem - Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija.

    22. jūlijā notiekošajā zibakcijā pret Krievijas agresīvajai politikai lojālo «Jaunā viļņa» dalībnieku izklaidi Latvijā piedalījās ap 50-60 motobraucēju.

    Tas viss neaizkavēja konkursa «Jaunais vilnis 2014» sākšanos, un piecu dienu garumā notika konkursa ikvakara koncerti.

    Tiesa, pirms konkursa noslēguma notika vēl viens pikets. Aptuveni 30 cilvēku Jūrmalā pulcējās Turaidas un Jomas ielas krustojumā, lai neilgi pirms mūzikas festivāla «Jaunais vilnis» noslēguma koncerta netālu no tā norises vietas piketētu pret Krievijas iejaukšanos Ukrainas iekšējās lietās.

    Šā gada uzvaras laurus konkursā «Jaunais vilnis 2014» plūca pārstāve no Gruzijas - Nuca Buzaladze. Nuca līderes pozīcijās izvirzījās visās trīs konkursa dienās. Kopā konkursā ieguva 228 punktus, kas meitenei ļāva triumfēt. Konkursā, kas norisinājās no 22.jūlija, Latviju pārstāvēja Stass Šurins, kurš dzimis Latvijā, bet pašlaik dzīvo Ukrainā. Tur viņš uzvarējis ukraiņu «Zvaigžņu fabrikā 3». Šis bijis vokālista trešais mēģinājums startēt konkursā.

    Ikgadējo Allas Pugačovas specbalvu saviem favorītiem saņēma Latvijas pārstāvis Stass Šurins un lietuviete Monika Linkaite, un abi jaunieši saņēma katrs 20 tūkstošus eiro.

    Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
    Uz augšu