Operas ēkā šodien notiks Igora Krutoja dzimšanas dienas svinības (74)

LETA/BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Latvijas Nacionālās operas (LNO) ēkā šodien notiks «Jaunā viļņa» organizatora Igora Krutoja dzimšanas dienas svinības. Tikmēr pie operas šodien plānota arī zibakcija «Latvijas Nacionālā opera nav Kremļa viesu nams», informēja rīkotāja Ieva Brante.

Jau ziņots, ka Krutojs noīrējis LNO Lielo zāli savas dzimšanas dienas svinībām, apstiprināja LNO sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Sprindža.

Zibakcijas organizatore uzskata, ka tā ir nodevība laikā, kad ārpolitiskā situācija ir tik saspringta un Latvija nosodījusi Kremļa rīcību Ukrainā. Pēc viņas vārdiem, «tā ir mūsu kultūras svētnīcas pārdošana dzīrēm», ņemot vērā notiekošo Ukrainā. Akcijas dalībnieki vēloties atgādināt, ka nauda, kas nopelnīta par jebkādu cenu, ir cinisms, kas svētību nenes.

Zibakcija plānota plkst.13.

Krutojs saviesīgajam pasākumam noīrējis operas Lielo zāli ar tai pieguļošajām telpām. Tas mūziķim izmaksājis 9873 eiro. Mūziķis svinēs savu 60. dzimšanas dienu.

Krutojs ir Krievijas Tautas mākslinieks un vairāk nekā 300 kompozīciju autors. Viņa sacerētās dziesmas ir Allas Pugačovas, Valērija Ļeontjeva, Alsu, Laimas Vaikules, Mihaila Šufutinska un daudzu citu estrādes zvaigžņu repertuārā.

Krutojs ir arī holdinga «ARS» un «ARS - Records» prezidents, kas nodarbojas ar koncertu organizēšanu. Tāpat viņš ir producējis pārraides Krievijas televīzijā.

Jau ziņots, ka no 22.jūlija līdz 27.jūlijam notika jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis», kas šogad īsi pirms sākuma iekļuva skandālā saistībā ar Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) lēmumu iekļaut Latvijai nevēlamo personu sarakstā vairākus šā pasākuma mūziķus. «Melnajā sarakstā» iekļauti Oļegs Gazmanovs, Josifs Kobzons un Alla Perfilova, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija. Krutojs paudis neapmierinātību ar šo lēmumu un izteicies, ka nevēlas pamest Jūrmalu, bet, ja tas notiks, tad konkurss Jūrmalā vairs neatgriezīsies. Par to, vai konkurss turpmāk notiks Jūrmalā, Krutojs lems rudenī.

Komentāri (74)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu