Žerāram Depardjē piedāvā uzraudzīt Krimas vīna nozari (20)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas pilsonību ieguvušajam franču aktierim Žerāram Depardjē piedāvāts uzraudzīt vīna ražošanas nozari Krievijas anektētajā Krimā, vēsta krievu mediji.

Šādu ierosinājumu izteicis Krievijas Valsts domes deputāts Igors Zatovs, aicinot izveidot Vīnogu audzēšanas un vīna darīšanas valsts komiteju, vadītāja amatam iesakot Depardjē, kurš pazīstams kā liels gardēdis un vīna baudītājs.

64 gadus vecais Depardjē 2012.gada nogalē nonāca pasaules uzmanības centrā ar paziņojumu, ka pārcelsies uz dzīvi Beļģijā, lai izvairītos no Francijā ieviestā «bagātnieku nodokļa» 75% apmērā no gada ienākumiem virs viena miljona eiro.

Savukārt 2013.gada sākumā Krievijas prezidents Vladimirs Putins Depardjē piešķīra Krievijas pilsonību, franču aktierim ar lielu patosu ierodoties pēc jaunās pases. Oficiāli jaunais Krievijas pilsonis pierakstīts dzīvoklī Krievijas Mordvijas reģiona galvaspilsētā Saranskā.

    Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
    Uz augšu