Opera apstiprina 120 tūkstošu eiro ziedojuma saņemšanu no krievu mūziķa Krutoja (264)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Nacionālā opera (LNO) apstiprina, ka no krievu mūziķa Igora Krutoja saņemts ziedojums 120 000 eiro, aģentūrai BNS teica operas sabiedrisko attiecību vadītāja Aiga Sprindža.

Krutojs otrdien operā atzīmēs savu 60.dzimšanas dienu un ir noīrējis operas Lielo zāli, par ko jāmaksā 9873,6 eiro.

Sprindža iepriekš BNS sacīja, ka LNO iznomā telpas pasākumiem, ja tie ir saskaņoti ar LNO darba plānu vai ārpus sezonas izrādēm.

Savukārt LNO valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš aģentūrai BNS paskaidroja, ka 9873,6 eiro ir summa par telpu īri, kas veidojusies, atbilstoši operas cenrādim,

savukārt 120 000 eiro lielo ziedojumu Krutojs samaksājis, jo viņa jubilejas svinības operā ir «nestandarta situācija».

«Ja nebūtu ziedojuma, šis pasākums operā vispār nebūtu noticis. Jau pagājušajā gadā Krutojs gribējis savas svinības rīkot LNO, bet kaut kādu iemeslu dēļ nav vienojies ar toreizējo operas vadību,» sacīja Liepiņš.

LNO vadītājs norādīja, ka operai ir nepieciešams iekasēt iespējami vairāk naudas, lai spētu sevi uzturēt, un gada beigās nebūtu jāprasa lielas summas no valsts budžeta, tāpēc tiek pieļautas nestandarta situācijas.

«Lielā mērā šeit runa ir par attieksmes jautājumu. Drīzumā LNO telpās notiks ebreju organizācijas «Šamir» pasākums, un no tās mēs iekasēsim tikai 6000 tūkstošus eiro bez jebkādiem ziedojumiem. Tajā pašā laikā ir skaidrs, ka ne «Šamir» ir vainojams cilvēku nogalināšanā Gazas sektorā, ne arī Krutojs ir vainīgs Malaizijas lidmašīnas notriekšanā,» tā Liepiņš.

Komentāri (264)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu