Jūrmalas mērs: Pašlaik nav pamata domāt, ka «Jaunais vilnis» Jūrmalā varētu nenotikt (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti

Pašlaik nav pamata domāt, ka Krievijas populārās mūzikas pasākums «Jaunais vilnis» Jūrmalā nākamgad varētu nenotikt, šorīt telekanālā LNT izteicās Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS), gan atzīst, ka tiešu sarunu par šo tēmu ar konkursa rīkotājiem viņam nav bijis.

Politiķis atzīmēja, ka pilsētai ar «Jaunā viļņa» rīkotājiem ir sadarbības līgums vēl uz nākamo gadu, tāpēc konkurss Jūrmalā tiek gaidīts arī nākamgad.

Jūrmalai un Latvijai šādi lieli pasākumi ir vajadzīgi, jo gan ienes naudu, gan arī reklamē pilsētu un valsti, uzsvēra Truksnis. Pēc viņa vārdiem, aplēses par ekonomisko ieguvumu ir dažādas, bet pamatā labumu pilsētai nodrošina reklāma, darbavietu rašanās, kas nozīmē arī lielākus nodokļu ieņēmumus un mazākas pabalstu izmaksas, un pakalpojumu pārdošana. Šī pienesuma dēļ Jūrmala Dzintaru koncertzāli daudzu lielu pasākumu sarīkošanai piedāvā bez maksas.

Truksnis stāstīja, ka Krievijas un Ukrainas militārā konflikta dēļ radušais ģeopolitiskais saspīlējums pašlaik lielu ietekmi uz tūrismu plūsmu uz Jūrmalu nav atstājis.

Tāpat Jūrmalu īpaši neietekmēšot Latvijas valdības plānotās izmaiņas termiņuzturēšanās atļauju regulējumā, jo valsts pašlaik domā par īpašumu vērtības sliekšņa pacelšanu atļauju saņemšanai, bet Jūrmalā īpašumu vērtība pārsvarā ir lielāka par iecerēto paaugstināto slieksni.

Pēc Trukšņa vārdiem, izmaiņas vairāk skartu citas pilsētas Latvijā, tāpēc viņš uzskata, ka izmaiņas būtu kļūda, jo tirgošanās ar uzturēšanās atļaujām nozīmē būtiskus ieguldījumus Latvijā. Turklāt Jūrmalas mērs uzskata, ka trešo valstu cilvēki uzturēšanās atļaujas Eiropas Savienībā dabūs jebkurā gadījumā, tikai caur citu valsti un neieguldot Latvijas ekonomikā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu