Annas Nikolas Smitas mantinieki neiegūst bijušā vīra miljonus (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Mantinieki zaudējuši tiesas prāvā, ar kuras palīdzību cerēja septiņus gadus pēc amerikāņu modeles Annas Nikolas Smitas nāves iegūt viņas bijušā vīra naudu miljoniem dolāru apmērā.

Tiesa pirmdien noraidīja Smitas mantinieku prasību piedzīt aptuveni 44 miljonus ASV dolāru (33 miljonus eiro) no teksasiešu miljardiera Hovarda Maršala mantojuma.

Smita un Maršals apprecējās 1994.gadā. Smita bija 26 gadus veca, bet Maršalam bija apritējuši 89 gadi. Naftas magnāts nomira gadu pēc precībām, novēlot 1,6 miljardu dolāru (1,2 miljardu eiro) mantojumu dēlam, bet

jaunajai sievai neatvēlot neko.

Smita apstrīdēja mantojumu, apgalvojot, ka vīrs esot solījis viņai novēlēt vairāk nekā 300 miljonus dolāru (224,6 miljonus eiro) papildus visām dāvanām un naudai, ko viņa saņēmusi 14 mēnešus ilgajā laulībā. Zvērinātie Hjūstonā lēma, ka Maršals testamenta rakstīšanas brīdī bijis pie pilnas saprašanas un neesot ticis piespiests.

Foto: AP/ScanPix

Turpmāko gadu laikā vairākas tiesas noraidījušas Smitas un mantinieku mēģinājumus iegūt naudu no Maršala mantojuma. Tiesāšanās turpinājās pat pēc 2007.gada, kad Smita, īstajā vārdā Vikija Linna Maršala, nomira no nejaušas narkotiku pārdozēšanas.

«Tiesāšanās par Vikijas Linnas un Hovarda attiecībām ilgst gandrīz piecas reizes ilgāk par viņu pazīšanos un nepilnas divdesmit reizes ilgāk par laulību. Nav ne saprātīgi, nedz praktiski to turpināt,» pirmdien paziņoja tiesnesis.

Maršalu ģimenes advokāts piekrita, ka esot pienācis laiks izbeigt tiesāšanos.
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu