Videospēles veidotāji: Loena sākusi tiesāties, lai gūtu uzmanību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Videospēļu franšīzes «Grand Theft Auto» veidotāji uzskata, ka amerikāņu aktrise Lindsija Loena esot tos iesūdzējusi tiesā tikai tāpēc, lai gūtu mediju uzmanību. Kā jau ziņots, Loena ierosinājusi lietu pret kompānijām «Take-Two Interactive Software Inc» un «Rockstar Games», kuru veidotajā videospēlē ir varone Leisija Džonasa. Aktrise uzskata, ka tas darīts ar nolūku gūt peļņu, izmantojot viņas tēlu.

Vairākus mēnešus pirms spēles iznākšanas kompānijas reklamēja Leisiju Džonasu, kuru spēlētājiem jāglābj no paparaci pūļiem.

Taču spēles veidotāji nodēvējuši sūdzību par frivolu un uzskata, ka Loena to uzsākusi tikai tāpēc, lai «gūtu atpazīstamību». Viņi pieprasa izbeigt lietu un likt aktrisei samaksāt to juridiskos izdevumus.

Loena kādreiz bija starp Holivudas daudzsološākajām jaunajām aktrisēm. Viņa spēlēja 1998. gada filmā «The Parent Trap» («Dvīņu slazdā») un 2004. gada komēdijā «Mean Girls» («Nekrietneles»), taču pēdējos gados viņa ir slavena galvenokārt ar narkotiku lietošanu, auto vadīšanu reibumā, regulāru nonākšanu uz apsūdzēto sola un citām skandalozām izdarībām.

«Take-Two Interactive Software Inc» un «Rockstar Games» noraida Loenas apgalvojumus, ka Džonasa atgādinot Loenu, jo tām ir līdzīga balss un izskats, turklāt spēļu varone valkā apģērbu no Loenas zīmola. Tām kopīgs tikai tas, ka abas ir jaunas blondīnes, norāda videospēles veidotāji.

«Grand Theft Auto V» izveidošana prasīja piecus gadus, un tās budžets lēsts ap 270 miljoniem dolāru (199 miljoniem eiro).

Spēles darbība norisinās izdomātā Losantosas pilsētā, kas darināta pēc Losandželosas parauga, un tuvējos kalnos un pludmalēs.

Kaut arī videospēle daudz kritizēta par brutālo vardarbību, «Grand Theft Auto» franšīze ir ļoti populāra.

Pirmajā pārdošanas dienā pērnā gada septembrī spēle ienesa vairāk nekā 800 miljonus dolāru (590 miljonus eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu