ES komisārs: Internetā savus kailfoto izlikušās slavenības ir stulbas (18)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Topošais Eiropas Savienības (ES) digitālās ekonomikas un sabiedrības komisārs Ginters Etingers atteicies atvainoties par saviem slavenībām veltītajiem vārdiem, kuru kailfoto tika nopludināti tīmeklī, ka nosaucis viņas par «stulbām». Etingers, kurš amatā stāsies novembrī, tika asi kritizēts par saviem izteikumiem par vairāk nekā astoņdesmit slavenībām, tostarp aktrisi Dženiferu Lorensu un dziedātāju Rianu, kuru mākoņdatnēs ievietotos personīgos kailfoto publiskajā tīmeklī ievietoja sociālās vietnes «4chan» dalībnieki.

«Ja kāds ir tiks stulbs kā slavenība, lai savus kailfoto ievietotu internetā, tad viņa nevar cerēt uz aizsardzību. No pašu stulbuma cilvēkus nevar aizsargāt vai arī var aizsargāt tikai daļēji,» viņš pavēstīja.

Toties nākamā digitālās vides komisāra kritiķi norāda, ka, kaut gan fotogrāfijas tehniski tika ievietotas tīmeklī, būtībā tās tika nozagtas no privātiem slēgtiem kontiem.

Eiropas Parlamenta deputāte un Vācijas Pirātu partijas biedre Jūlija Reda viņa izteikumus nodēvēja par nepieņemamiem, sakot, ka «cilvēks, kurš grasās palielināt cilvēku uzticību interneta drošībai, (..) būtībā visā vaino cilvēkus, kuru personīgajiem datiem nelegāli piekļuva un tos izplatīja. Viņš šajā noziegumā vaino upurus, nevis vainīgos.»

Viņa vēl piebilda, ka diez vai personai ar šādu attieksmi vajadzētu uzņemties atbildību par tīmekļa drošības jautājumiem.

Savukārt Otingers BBC teica, komentējot savu Briselē sacīto, ka «visiem ir tiesības uz privātumu», kā arī «Eiropas Komisija vēlas padarīt mākoņdatņošanu drošāku».

Toties atvainoties par saviem asajiem komentāriem viņš atteicās.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu