Ko par «Jaunā viļņa» pārcelšanu uz Krieviju domā uzņēmēji un iedzīvotāji? (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Izmaiņas būs jūtamas, bet tas nebūs nekas traģisks. Tā konkursa «Jaunais vilnis» iespējamo aiziešanu no kūrortpilsētas komentē Jūrmalā. Par jauno izpildītāju konkursa iespējamu pārcelšanu no Latvijas uz Krieviju ir izteicies Krievijas kultūras ministrs. Ko par to saka Jūrmalas uzņēmēji un iedzīvotāji?

Starptautiskais jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis» šogad Jūrmalā aizvadīja jau divpadsmito vasaru. Krievijas kultūras ministrs Vladimirs Medinskis, nedēļas nogalē viesojoties Latvijā, paziņoja, ka konkursu varētu pārcelt uz kādu citu, Krievijas pilsētu.

Dzintaru koncertzāle pašlaik piedzīvo plašus būvniecības un restaurācijas darbus. Zāles valdes priekšsēdētājs par «Jaunā viļņa» iespējamu aiziešanu pagaidām dzirdējis tikai medijos. Ar pašiem konkursa rīkotājiem joprojām ir spēkā sadarbības līgums, pirms mēneša rezervēts arī laiks nākamās vasaras konkursam. Taču ja nu tiešām «Jaunais vilnis» aizietu, koncertzāle vasaras vidū tukša nepaliktu.

«Šobrīd izskanot presē šai informācijai, ka šo festivālu varētu rīkot kaut kur citur, ir vairāki interesenti, kuri ir gatavi šajā laikā rīkot citus pasākumus. Tas jau pašiem organizatoriem jāskatās, pašiem jādomā, kur šo pasākumu rīkot,» uzskata Dzintaru koncertzāles valdes priekšsēdētājs Guntars Ķirsis.

«Jaunā viļņa» rīkotāji pagaidām no komentāriem atsakās

Laikrakstam «Diena» konkursa izpilddirektors vien ieminējies, ka lielāka skaidrība par nākotni varētu būt decembrī, pašlaik ritot sarunas ar Maskavu.

«Jūrmalas uzņēmējiem vairāk rūp cilvēku pieplūdums ziemas aukstajā laikā. Tāpēc Dzintaru koncertzālē šobrīd notiek būvdarbi, kas nodrošinās estrādē iespēju rīkot koncertus arī ziemā,» informē Dzintaru koncertzāles valdes priekšsēdētājs Guntars Ķirsis.

Viesnīca Jūrmala SPA ir viena no centrālajām naktsmītnēm konkursa laikā, tad šeit ir 100% noslogojums. Taču viesnīcas saimnieki nepaļaujas vien uz šiem vasaras turīgajiem klientiem, bet plāno darbību visam gadam.

Ja nebūs «Jaunā viļņa», tad to vietā tūrisma kompānijas no Skandināvijas esot gatavas nodrošināt viesus.



Turklāt skandināvi esot tie, kuri bieži Jūrmalā atgriežas arī aukstajā sezonā.

Jūrmalai kopumā šis un iepriekšējie gadi ir bijuši ļoti veiksmīgi - pirmajā pusgadā šogad viesu skaits pieaudzis pat par 30%.

«Interese par Jūrmalu pieaug vienmērīgi visa gada garumā, ne tikai vasarā. Tūristu kopējais skaits pirmajā pusgadā sasniedza gandrīz 80 000, un pēdējos gados, sākot no 2000. gada, tas ir vislielākais skaits,» zina stāstīt Jūrmalas Tūrisma informācijas centra vadītāja Aleksandra Stramkale.

Ielās sastaptie jūrmalnieki «Jaunā viļņa» nozīmi vērtē dažādi

Latviski runājošie skaidro, ka viņiem konkursa liktenis ir drīzāk vienaldzīgs, savukārt krieviski runājošie tā aiziešanu uztvertu kā zaudējumu.

«Es nevaru teikt, ka tas būtu ļoti liels zaudējums, bet sekas būs jūtamas un tieši Jūrmalā un Rīgā,» domā jūrmalniece Natālija.

«Nu, ja ienākumi tai domei ir, tad lai iet vaļā, kas tad tur,» izsakās jūrmalnieks Juris.

«Tur diezgan dārgas biļetes, un pensionāriem nav tik daudz naudas. Nu vienīgi aiz žoga skatos,» stāsta jūrmalniece Katrīna.

Aptuvenas aplēses liecina, ka «Jaunais vilnis», aizpildot viesnīcas, koncertzāli un popularizējot Jūrmalu, piesaistot 14 miljonus eiro gadā. Taču oficiāli aprēķini nav veikti.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu