Top5: slavenākie pašmāju un pasaules dienesta romāni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Dienesta romāni Latvijas publiski politiskajā vidē nav nekāds retums. Tāpēc arī šīs nedēļas karstā ziņa, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs gatavojas kļūt (jau kļuvis) par precētu vīru trešo reizi, turklāt viņa izredzētā ir paša biroja vadītāja Iveta Strautiņa, nav nekāda lielā sensācija. «Esmu lepns apprecēties,» viņš rakstīja savā tviterī, tādējādi atsaucoties uz neseno ārlietu ministra Edgara Rinkēviča tvītu «#proudtobegay». Arī pasaulē, īpaši radošajās industrijās, dienesta romāni ir gana izplatīta parādība, tiesa, ir tādi, kas beidzas ar skandālu, bet ir arī tādi mīlas stāsti, kas pārtop pilnasinīgās noturīgās attiecības. Lūk, daži piemēri.

 
Foto: ap/scanpix

Bils Klintons un Monika Levinska

Iespējams, visskandalozākais dienesta romāns norisinājās Baltajā namā. ASV prezidents Bils Klintons (Bill Clinton) bija ielaidies ārlaulības attiecībās ar Baltā nama praktikanti Moniku Levinsku (Monica Lewinsky). Viņš ne tikai kļuva smieklīgs pasaules acīs, bet arī gandrīz tika atstādināts no amata.

Levinskas monologu audioieraksti, kas pagājušogad nonāca atklātībā, atklāj, ka iniciatore seksuālajiem sakariem ar tobrīd «pasaulē varenāko cilvēku» bijusi tieši viņa.

Klintona un Levinskas romāns 1996. gadā kļuva par iemeslu, lai prezidentu apsūdzētu viltus liecību sniegšanā un sāktu impīčmenta procedūru. Lai gan atstādināšana tā arī nenotika, uz skandāla fona demokrāti zaudēja republikāņiem nākamajās prezidenta vēlēšanās.

Intīmo sakaru faktu oficiāli atzina gan Klintons, gan Levinska. Viņi apstiprināja deviņas «epizodes», kad nodarbojušies ar orālo seksu, tostarp arī Ovālajā kabinetā - ASV prezidentu galvenajā birojā.




 
Foto: ap/scanpix

Breds Pits un Andželīna Džolija

Iespējams, slavenākais Holivudas aktieru dienesta (tādu nudien ir ļoti daudz) romāns ir šis. Aktieri Andželīna Džolija (Angelina Jolie) un Breds Pits (Brad Pitt) iemīlējās laikā, kad filmējās kinolentē «Smita kungs un kundze» («Mr. and Mrs. Smith»). Ja Nikola Kidmena nebūtu atteikusies no lomas šajā filmā, kas zina, iespējams, Pits aizvien dzīvotu laimīgā laulībā ar «Draugu» zvaigzni Dženiferu Anistoni.

 
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Ivars Godmanis un Ilze Pētersone

Ekspremjera Ivara Godmaņa dienesta romāns ar iekšlietu ministrijas valsts sekretāri Ilzi Pētersoni atklātībā nonāca pēc atklātas intervijas žurnālam «Privātā Dzīve». Abi esot satikušies, kad Godmanis sācis vadīt Iekšlietu ministriju 2006. gadā. Toreiz gan esot bijis tik daudz darba, ka «laika romantikai neatlika», un attiecības attīstījušās tikai 2009. gadā pēc Godmaņa demisijas no premjera amata. 2010. gadā Godmanis izšķīrās no sievas Ramonas, ar kuru bija apprecējies tālajā 1978. gadā un ar kuru kopā uzaudzināti trīs bērni.

 
Foto: Evija Trifanova/LETA

Andris Šķēle un Kristiāna Lībane

Uz pasaules fona Latvijas seksa skandāliņi un dienesta romāniņi vairāk vai mazāk norisinās aiz slēgtām durvīm zem deķa. Viens no pirmajiem, kas publiski izskanēja politiskajā vidē, pateicoties glancētajiem bulvārpreses izdevumiem, bija divkāršā premjera Andra Šķēles mīlas romāns ar partijas kolēģi Kristiānu Lībani. 2004. gadā abi apprecējās un dzīvo kopā vēl šobaltdien. Kopš kāzām pagājuši desmit gadi, Andrim Šķēlem ir jau 56 gadi, bet Kristiānai – 44.

 
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nils Ušakovs un Iveta Strautiņa

Un visbeidzot - Rīgas mērs Nils Ušakovs šonedēļ jau trešo reizi kļuvis par precētu vīru. Par viņa iecerēto kļuvusi viņa biroja vadītāja Iveta Strautiņa. Lai gan abu attiecības pirms tam tika noliegtas un raksturotas tikai kā «darba attiecības», itin daudziem Rīgas domē tas sen neesot bijis noslēpums pat laikā, kad mēra kungs vēl bija precēts vīrs.

Iepriekšējo reizi 2010. gadā Ušakovs apprecējās ar Jeļenu Suharevu (pēc kāzām Ušakova), taču šī laulība ilga vien četrus gadus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu