Džimijs Sevils seksuāli uzmācies 63 cilvēkiem slimnīcā, kurai vāca līdzekļus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nelaiķis, britu televīzijas personība Džimijs Sevils seksuāli uzmācies 63 cilvēkiem slimnīcā, kurai vāca līdzekļus, liecina policijas izmeklēšanā iegūtā informācija.

Sevila noziegumu spektrs ir no «nepiedienīgiem pieskārieniem līdz izvarošanai». Jaunākais upuris Stokas Mendevilas slimnīcā bija astoņus gadus vecs, bet vecākais - 40 gadus vecs, vairāki no tiem bijuši pacienti.

Lielbritānijas Nacionālais veselības aprūpes dienests (NHS) agrākā izmeklēšanā secināja, ka slimnīcas vadība neesot zinājusi par apsūdzībām.

Ceturtdien tika publicēti vēl citas izmeklēšanas rezultāti. Tajos teikts, ka Sevils, iespējams, vairāku desmitu gadu laikā seksuāli uzmācies cilvēkiem vēl 41 valsts slimnīcā.

Policijas izmeklētāja Andrulla Džonstone noraida upuru sūdzības, ka Stokas Mendevilas slimnīcas vadība esot piesegusi Sevila noziegumus. Taču Sevila lielās ietekmes dēļ viņa darbības neesot tikušas pietiekami uzraudzītas.

«Indivīdi, kuriem par šiem gadījumiem tika ziņots, neizpildīja savu pienākumu pasargāt upurus. Tāpēc daudzu gadu laikā netika vāktas ziņas par Sevila uzvedību un nekas netika darīts,» norāda Džonstone.

«Cilvēki, kuri zināja par Sevila izdarībām un kuri tiešā veidā saņēma sūdzības, netiks sodīti,» sacīja advokāte Lisa Daksa, kura pārstāv 44 Sevila upurus. «Baidos, ka tā ir vienkārša piesegšana.»

Sevils 70. un 80. gados bija starp britu lielākajām televīzijas zvaigznēm. Ziņas par viņa pastrādātajiem seksuāla rakstura noziegumiem nonāca atklātībā tikai pēc viņa nāves, raisot diskusijas par to, kāpēc viņa pastrādātais netika atklāts agrāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu