Krutojs apstiprina, ka «Jaunais vilnis» notiks Sočos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Komponists un konkursa «Jaunais vilnis» organizators Igors Krutojs atzinis, ka «Jaunais vilnis» aizgājis no Jūrmalas, jo pērn vairāki krievu mūziķu vārdi tika iekļauti «melnajā sarakstā», vēsta LTV7 dienas ziņas.

«Manuprāt, viss jau ir skaidrs, ko tur vēl runāt,» uzsvēra Krutojs. Viņš apstiprināja, ka nākamais «Jaunais vilnis» notiks Sočos, Olimpiskajā parkā, kur sportistiem tiek pasniegti apbalvojumi.

«Tad, kad starp Latviju un Krieviju bija pašas sarežģītākās attiecības, «Jaunais vilnis» palika Jūrmalā.

Bija laiks, kad tas bija vienīgais tiltiņš starp mūsu valstīm.

Tā kā šogad politiskie momenti tiek izmantoti arī mūzikas un teātra jomā, tiltiņš neizturēja,» pastāstīja Krutojs.

Kā ziņots, Dzintaru koncertzāles vadītājs Guntars Ķirsis 24.februārī oficiāli apliecināja, ka festivāla «Jaunais vilnis» organizatori nav atsaukušies uz Dzintaru koncertzāles pārstāvju aicinājumu par rezervācijas apstiprināšanu pasākuma norisei, tādēļ šie tradicionālie datumi jau ir rezervēti citiem pasākumiem un «Jaunais vilnis» Jūrmalā šovasar nenotiks.

Krutojs šodien ieradies Rīgā, lai uzstātos jubilejas koncertā «Arēnā Rīga».

Kā ziņots, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) pērn aizliedza Latvijā iebraukt festivālā koncertējošajiem mūziķiem Josifam Kobzonam, Oļegam Gazmanovam un Valērijai, iekļaujot tos «melnajā sarakstā».

«Rinkēvičs par personām «non grata» paziņoja tieši pirms konkursa atklāšanas, kad jau neko vairs nevarēja izdarīt, lai būtu skaļāk un sāpīgāk,» iepriekš stāstīja Krutojs. Viņš bija nobažījies, ka līdzīga rīcība varētu sekot arī turpmāk. No Krutoja teiktā bija arī noprotams, ka Latvijas Ārlietu ministrijai vajadzējis atvainoties par minēto mākslinieku iekļaušanu «melnajā sarakstā», bet nekādu atvainošanos viņš neesot sagaidījis. Konkursa prezidents arī uzskatījis par nepieciešamu pieminēt, ka Rinkēvičs vēlāk «iekļuva jaunajā valdībā, oficiāli paziņojot, ka viņš ir gejs».

Portālam «rus.lsm.lv» kāds anonīms avots iepriekš bija pavēstījis, ka festivāla «Jaunais vilnis» rīkotāji šovasar Dzintaru koncertzālē organizēs citu pasākumu - citā formātā un ar citu nosaukumu. Šādu informāciju Krutojs nav apstiprinājis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu