Krutojs «Jaunā viļņa» aiziešanā no Latvijas turpina vainot Rinkēviču

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Konkurss «Jaunais vilnis» šogad notiks Krievijā, Sočos. To Latvijas Televīzijai apstiprināja komponists un mūzikas producents Igors Krutojs. Krievijas estrādes slavenība ceturtdien bija ieradies Rīgā uz savu jubilejas koncertu. Janvāra pirmajā pusē par konkursa pārcelšanu uz Sočiem vēstīja arī Krasnodaras gubernators Aleksandrs Tkačovs.

Krutojs, kurš ir galvenais starptautiskā jauno izpildītāju konkursa organizators, sacīja, ka joprojām «Jaunā viļņa» pārcelšanā no Jūrmalas uz Sočiem vaino Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču («Vienotība»), kurš aizliedza Latvijā iebraukt Krievijas mūziķiem Josifam Kobzonam, Oļegam Gazmanovam un Allai Perfilovai jeb Valērijai, kuri bija pauduši atbalstu Krievijas agresijai Ukrainā.

«Visgrūtākajos laikos starp Latviju un Krieviju «Jaunais vilnis» ir pastāvējis un bija brīži, kad tas bija vienīgais tiltiņš, kas savienoja. Bet tagadējā konfliktā šis tiltiņš nenoturējās. Kurš vainīgs? Vainīgs ir ārlietu ministrs, kurš nolēma (..)

Es viņam lūdzu vienkārši garantiju, ka vairāk tas neatkārtosies – kad viņš paziņo par kaut kādiem saviem melnajiem sarakstiem

pašā festivāla priekšvakarā, kad nevar ne oponēt, neko. Pirmdienā viņš paziņoja, kad cilvēki jau uz lidostu brauca. Kad programma jau iepriekš izveidota. Tādas garantijas es nesaņēmu. Tāpēc konkurss šeit nevar notikt. Varbūt kāds laiks paies un kaut kas mainīsies, bet šodien man visas domas ir par to, lai tas viss labi noritētu Sočos,» sacīja Krutojs.

Viņš gan negribēja paust savu nostāju par Krievijas mākslinieku atbalstu prezidenta Vladimira Putina politikai, anektējot Ukrainai piederošo Krimu. Un atturējās izteikties arī par tagadējo Kremļa rīcību Ukrainas austrumos. «Es negribu ar jums debatēt par politiku.

Jūs gribat mani Valērijas un Kobzona līmenī nolikt? Aiz manis ir daudz cilvēku, par kuriem es atbildu.

Daudz projektu. Jūs gribat, lai es izsaku kaut kādas lietas, lai pēc tam būtu sekas? To es negribu,» atteica Krutojs.

Pēc Krutoja teiktā «Jauno vilni» šovasar paredzēts rīkot Sočos izveidotajā Olimpiskajā parkā, kur pērn notika olimpiešu apbalvošanas pasākumi.

Ziņots, ka pērn Rinkēvičs liedza Latvijā iebraukšanu trim Krievijas estrādes zvaigznēm - Josifam Kobzonam, Valērijai jeb Allai Perfilovai un Oļegam Gazmanovam, par to, ka viņi atbalsta Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un politiku Ukrainā. Šis aizliegums spēkā stājās īsi pirms «Jaunā viļņa» sākuma.

Kā vēstīts, līdz šim izskanējušas vairākas versijas par to, uz kurieni festivāls «Jaunais vilnis» varētu pārcelties, tomēr paši konkursa rīkotāji oficiālu paziņojumu nebija pauduši. Tāpat izskanējusi informācija, ka «Jaunā viļņa» rīkotāji šovasar Dzintaru koncertzālē organizēs citu pasākumu - citā formātā un ar citu nosaukumu,

Jūrmalas dome oficiāli par to, ka «Jaunais vilnis» nenotiks Latvijā, pavēstīja otrdien. «Jaunais vilnis» Latvijā norisinājās kopš 2002.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu