Depardjē paziņojis, ka ir gatavs mirt par Krieviju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Franču aktieris Žerārs Depardjē, kuram piešķirta Krievijas pilsonība, intervijā žurnālam «Vanity Fair» paziņojis, ka ir gatavs mirt par Krieviju.

«Es esmu gatavs mirt par Krieviju, jo cilvēki šeit ir stipri, es negribu mirt kā muļķis mūsdienu Francijā,» saskaņā ar atklātībai nodotajiem intervijas fragmentiem sacījis Depardjē. Viņš piebildis, ka nekad neesot juties kā francūzis un neesot pieņēmis vērības, ar kurām viņu audzinājuši. «Es nekam neticu. Īpaši sev. Dažreiz naktī savā gultā es gribu aizmigt uz visiem laikiem,» atzinis Depardjē.

Iepriekš Kannu kinofestivālā Depardjē atzinās mīlestībā Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, taču vienlaikus viņš sacījis, ka nemīl karu un Ukrainā notiekošais viņu šokē. «Es biju labi pazīstams ar [bijušo] prezidentu Viktoru Juščenko, es ļoti mīlu ukraiņus, bet konfliktu apspriešana nav manā kompetencē. Es nemīlu karu, nemīlu konfliktus tāpēc, ka tas noved pie cilvēku bojāejas,» uzsvēra aktieris.

Krievijas pilsonība Depardjē tika piešķirta 2013. gada janvāra sākumā. Tiekoties ar Putinu 5. janvārī Sočos, Depardjē saņēma Krievijas pasi.

Par savu lēmumu atteikties no Francijas pilsonības aktieris paziņoja 2012. gada decembrī. Tas notika pēc tam, kad Francijas prezidents Fransuā Olands ierosināja ienākumus virs viena miljona eiro gadā aplikt ar 75% nodokli. Tika uzskatīts, ka Depardjē pieņems Beļģijas pilsonību. Vēlāk Francijas valdība tomēr atteicās no nodokļa ieviešanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu