Noraidīta horeogrāfa prasība pret Maikla Džeksona mantojuma pārvaldītājiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Noraidīta horeogrāfa prasība pret nelaiķa popmūziķi Maiklu Džeksonu, kuru tas apsūdzēja par seksuālu uzmākšanos vairāku gadu garumā. ASV Augstākā tiesa norādīja, ka atbildība par personas rīcību pēc viņa nāves nepārejot mantojuma pārvaldniekiem. Līdz ar to netiks izskatīta Veida Robsona iesniegtā prasība.

Robsons 2005. gadā tiesā liecināja, ka Džeksons neesot viņam seksuāli uzmācies, kā arī 2009. gadā pēc popzvaigznes nāves izteicās par viņu pozitīvi. Taču 2013.gadā Robsons vērsās tiesā pret Džeksona mantojuma pārvaldītājiem. Robsona advokāti norāda, ka Džeksons septiņu gadu laikā esot horeogrāfam vairākkārt seksuāli uzmācies. Džeksona mantinieku advokāti apsūdzības noraidījuši.

«Robsona kungs zvērēja pirms liecināšanas, ka Maikls pret viņu nekad nav izturējies nepiedienīgi,» norādīja Džeksona mantojumu pārstāvošais advokāts.

Tikmēr Robsona juridiskā pārstāve sacīja, ka vīrietis neesot varējis drīzāk vērsties tiesā tāpēc, ka notikušais radījis viņam psiholoģisku traumu. «Kad visi fakti tiks prezentēti civillietā, vairs nebūs nekādu šaubu par to, kāds seksuālais varmāka bija Džeksons,» viņa uzsvēra.

Kad Robsons iepazinās ar Džeksonu, viņš bija tikai piecus gadus vecs. Viņš vairāk nekā 20 reizes pārnakšņoja Džeksona Nekurzemes rančo. 2005. gadā viņš liecināja, ka dziedātājs «absolūti neesot» viņam seksuāli uzmācies.

Džeksons nomira 2009. gadā no spēcīgu anestētiķu kokteiļa pārdozēšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu