Pārdošanā nonācis Maikla Džeksona Nekurzemes rančo

LETA/BBC
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nelaiķa dziedātāja Maikla Džeksona Nekurzemes rančo nonācis pārdošanā par 100 miljoniem ASV dolāru (91,8 miljoniem eiro).

1100 hektāru plašajā nekustamajā īpašumā Santabarbarā kādreiz atradās zoodārzs, atrakciju parks un ugunsdzēsēju depo. Līdz šim saglabājies liels pulkstenis mājas priekšā, kura ciparnīca apstādīta ar ziediem, kā arī neliels dzelzceļš.

Džeksons 1987.gadā iegādājās māju un zemi par 19,5 miljoniem dolāru (17,9 miljoniem eiro). Taču viņam bija grūtības segt tās uzturēšanas izmaksas, tāpēc iesaistījās investīciju sabiedrība, kas palīdzēja Nekurzemes rančo paglābt no apķīlāšanas.

Foto: AP/Scanpix

Pēc Džeksona nāves 2009.gadā īpašums, kas tagad tiek saukts par Sikomoru alejas rančo, piedzīvojis lielas pārmaiņas.

Mākleri brīdinājuši, ka rančo varēšot apskatīt tikai pēc «visaptverošas izvērtēšanas». «Mēs nerīkosim ekskursijas,» sacīja izsoļu nama «Sotheby's» nekustamā īpašuma nodaļas pārstāve Sūzena Pērkinsa.

Džeksons izveidoja rančo kā fantāziju pasauli bērniem. Tas nosaukts par godu salai stāstā par Pīteru Penu, kurā bērni nekad neizaug lieli.

Džeksons iekārtoja zoodārzu un atrakciju parku, taču 2006.gadā tie tika slēgti, jo mūziķis nebija izmaksājis darbiniekiem algas un apdrošinājis īpašumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu