«Forbes» nosauc 10 pelnošākās slavenības

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Biznesa žurnāla «Forbes» apkopojis simt visvairāk pelnošās slavenības - to skaitā gan sportisti, gan aktieri, gan mūziķi, gan TV personības. Interesanti, ka no 100 slavenībām tikai 16 ir sievietes. Saraksts atspoguļo izklaides industrijā un sabiedrībā valdošo ienākumu nevienlīdzību, norāda «Forbes». No sievietēm visaugstāk topā ir amerikāņu popmūzikas dziedātāja Keitija Perija, kura, starp citu, šogad viesojās arī Rīgā.

 
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: Reuters/Scanpix

10. Krištianu Ronaldu

10. pozīcijā ar 79,5 miljoniem atrodams Krištianu Ronaldu (Cristiano Ronaldo) - pasaulslavens portugāļu futbolists, modelis, kurš spēlē pussarga pozīcijā.

50 miljonus futbolists gadā nopelna, spēlējot «Real Madrid».

10 miljonus no sadarbības partnera «Nike».

 
Foto: Reuters/Scanpix

8. Teilore Svifta

Amerikāņu popkantri dīva Teilore Svifta (Taylor Swift) ir viena no komerciāli veiksmīgākajām popzvaigznēm pēdējos gados. «Forbes» sarakstā viņa dala 8. vietu ar 80 miljoniem.

Tikai ASV vien pārdoti 3,5 miljoni viņas jaunā albuma «1989» kopiju (skat. recenziju).

Vairākus miljonus ienesis arī sadarbības partneris «Coca Cola».

 
Foto: Reuters/Scanpix

8. Roberts Daunijs Juniors

8. vietā ar 80 miljoniem atrodas aktieris Roberts Daunijs Juniors (Robert Downey Jr.), kura lielākie ienākumi nākuši no komerciāli veiksmīgās supervaroņu grāvējfilmas «The Avengers: Age of Ultron» («Atriebēji: Ultrona laikmets»).

 
Foto: Reuters/Scanpix

7. Džeimss Patersons

Kopš 1976. gada, kad tika nodrukāts viņa pirmais romāns, rakstnieks Džeimss Patersons (James Patterson) uzrakstījis vēl teju 100 darbus, daudzus no tiem – kopā ar līdzautoriem. Viņa grāmatu kopējais metiens tālu pārsniedz ikviena cita rakstnieka veikumu: 230 miljoni eksemplāru! Vienā gadā rakstnieks nopelna ap 90 miljoniem dolāru. Šogad - 89 miljonus.

Jau diezgan ilgu laiku viņš ir finansiāli veiksmīgāko rakstnieku topa pirmajā vietā, aiz sevis atstājot gan Denu Braunu un Stīvenu Kingu, gan Džonu Grišamu. Savos darbos Džeimss Patersons ir perfekti iemanījies spēlēt uz lasītāju jūtām: gan parādot īsteni skarbus kriminālnoziegumus, gan smalki un eleganti tos atrisinot.

 
Gārts Brūkss
Gārts Brūkss Foto: Reuters/Scanpix

6. Gārts Brūkss

Jau pirms astoņiem gadiem slavenais amerikāņu kantrimūziķis Gārts Brūkss (Garth Brooks) apsteidza «rokenrola karali» Elvisu Presliju un kļuva par solomākslinieku, kura ieraksti mūzikas vēsturē pārdoti visvairāk

Mūziķis kļuva slavens ar 1990. gadā izdoto albumu «No Fences», un līdz šim viņa karjeras laikā pārdoti vairāk nekā 120 miljoni ierakstu.

Viņa ieraksti nav pieejami nevienā no mūzikas straumēšanas servisiem, un lielāko naudu viņš pelna ar koncertiem.

Nospēlēti 100 koncerti (reizēm pat divi dienā) un gada griezumā nopelnīti 90 miljoni dolāru.

 
Hovards Sterns
Hovards Sterns Foto: Reuters/Scanpix

5. Hovards Sterns

Radio dīdžejs Hovards Sterns (Howard Stern) nopelnījis 95 miljonus. 84% no summas viņš saņēmis par radio šovu, bet atlikušo kā tiesnesis TV šovā «America's got Talent».

 
Foto: Reuters/Scanpix

4. One Direction

Šo īru/britu boibendu visā pasaulē pavada spiedzošu pusaudžu meiteņu bari. Koncerti izpārdoti! Lai arī grupa no kvinteta kļuvusi par kvartetu - to pametis dziedātājs Zeins Maliks.

«One Direction» ienākumi uz pusi apsteidz «The Rolling Stones» ienākumus identiskā periodā.

130 miljoni.

 
Keitija Perija
Keitija Perija Foto: Ekrānuzņēmums

3. Keitija Perija

Visvairāk pelnošā sieviešu dzimuma slavenība šajā topā ir amerikāņu dziedātāja Keitija Perija (Katy Perry) - 135 miljoni.

Ja par sievietēm, tad simtniekā ir iekļuvušas arī televīzijas zvaigznes Elena Dedženeresa, Sofija Vergara, tiesnese Džūdija Šaindlina un Keilija Kuko-Svītinga, kā arī Dženifera Lorensa un Skārleta Johansone, kuras ir vienīgās aktrises sarakstā. «Slavenākās aktrises saņem tikpat lielu atalgojumu kā viņu vīriešu dzimuma kolēģi, taču ieņēmumi nav vienlīdzīgi, jo sievietēm ir mazāk galveno lomu,» 2013. gadā žurnālam «Forbes» skaidroja toreizējā kinostudijas «Sony» līdzpriekšsēdētāja Eimija Paskāla.

Perija bija vienīgā slavenība sieviete, kura piekrita komentēt simt pelnošāko slavenību sarakstu. «Es negribu lielīties,» viņa teica. «Es gribu iedvesmot citas sievietes.»

Žurnāls atsaucās uz jaunākajiem statistikas datiem, ka ASV baltādainās sievietes nopelna 78 centus uz katru dolāru, ko saņem baltādains vīrietis. Latīņamerikāņu izcelsmes sievietes nopelna 56 centus, melnādainās sievietes 64 centus un indiānietes 59 centus uz katru baltādaino vīriešu nopelnīto dolāru.

 
Foto: Reuters/Scanpix

2. Manijs Pakiao

«Forbes» sarakstā pirmās divas vietas ieņem pasaulslavenie bokseri amerikānis Floids Meivezers un filipīnietis Manijs Pakiao (Manny Pacquiao), kuri maijā satikās boksa ringā. Kā zināms, Meivezera un Pakiao cīņā pēc punktiem uzvarēja amerikānis.

Manijs Pakiao - 160 miljoni.

 
Foto: Reuters/Scanpix

1. Floids Meivezers

«Forbes» sarakstā pirmās divas vietas ieņem pasaulslavenie bokseri amerikānis Floids Meivezers (Flyod Mayweather) un filipīnietis Manijs Pakiao, kuri maijā satikās boksa ringā. Kā zināms, Meivezera un Pakiao cīņā pēc punktiem uzvarēja amerikānis.

Floids Meivezers - 300 miljoni, kas ir jauns rekords sportā.

Cīņa ļāvusi bokserim apsteigt slaveno golfa spēlētāju Taigeru Vudsu, kurš 2008.gadā uzstādīja līdz šim nepārspētu gada ienākumu latiņu - 115 miljoni dolāru (102 miljoni eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu