Bils Kosbijs atzīstas sievietes sazāļošanā un seksuālā izmantošanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Slavenais amerikāņu komiķis Bils Kosbijs (Bill Cosby) atzinies, ka sazāļojis vismaz vienu sievieti ar spēcīgo depresantu «Quaalude», lai varētu šo sievieti seksuāli izmantot, atklāts pirmdien oficiālajos tiesas dokumentos. Aptuveni 30 sievietes apvainojušas Kosbiju par seksuālu uzmākšanos pēdējo desmitgažu laikā, bet līdz šim viņš ir izbēdzis no notiesāšanas. 2005. gadā Kosbijs sniedza liecību par kādu incidentu 1976. gadā.

77 gadus veco Kosbiju pratināja Doloresa Trojāni - bijušās Filadelfijas Tempļa universitātes basketbola komandas vadītājas Andreas Konstandas advokāte. Šajā pašā universitātē studēja Kosbijs un bija universitātes padomes loceklis.

Konstanda lietu par izvarošanu bija iesniegusi tiesā, taču tiesa to noraidīja.

Kosbija advokāti centās aizturēt jebkādu lietas informācijas izpaušanu, taču dokumenti kļuva pieejami pirmdien, kad tos ielika publiski pieejamajā sodāmības reģistra PACER tīmekļa vietnē.

Kosbija iztaujāšanas reizē viņš atzinies advokātei, ka ieguvis septiņas receptes spēcīgajam nomierinošajam depresantam «Quaalude».

«Tu tos devi citiem cilvēkiem?» jautāja advokāte. «Jā,» atbildēja Kosbijs. Trojāni tad jautāja: «Kad tu dabūji «Quaalude,» vai tavs mērķis bija dot šo medikamentu jaunām sievietēm ar mērķi ievilkt tās gultā?» «Jā,» atbildēja Kosbijs, lai gan pēc neilga laika viņš savu liecību mainīja, apgalvojot, ka pārpratis jautājumu un patiesībā domājis tikai vienu sievieti. «Es pārpratu. Ar sievieti, domājot T(..), bet ne sievietes,» teica Kosbijs.

Vēlāk savā liecībā Kosbijs teica: «Es satiekos ar mis T (sievietes vārds nav atklāts, lai saglabātu anonimitāti) Lasvegasā. Viņa mani sagaida aizkulisēs. Es viņai iedodu «Quaalude«. Pēc tam mēs nodarbojamies ar seksu.»

Komiķis atkāpās no amata Tempļa universitātes padomē pagājušajā decembrī, kad seksuālās uzmākšanās apsūdzības palielinājās.

Kosbijs ir slavens ar savu lomu populārajā ģimenes situāciju komēdijā «The Cosby Show», kas ēterā bija 80. un 90. gados.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu