Pētījums: Kanjem Vestam ir bagātāks vārdu krājums nekā Bobam Dilanam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jaunā pētījumā noskaidrots, ka amerikāņu reperis Kanje Vests savās dziesmās izmanto bagātāku vārdu krājumu nekā dziedātājs Bobs Dilans.

Mūzikas izpētes kompānija «Musixmatch» analizēja 99 populārākos izpildītājus, aptverot 25 dažādus mūzikas žanrus. Vērā tika ņemtas katra mūziķa simt sarežģītākās dziesmas.

Izrādījās, ka izpildītājs ar visplašāko vārdu krājumu ir amerikāņu reperis Eminems. Viņa dziesmās tika identificēti 8818 atšķirīgi vārdi.

Nākamās trīs vietas arī ieņem reperi. Otrajā vietā ir «Jay Z» ar 6899 dažādiem vārdiem, trešo vietu ieņem «2Pac» ar 6596 vārdiem, bet Vests palicis ceturtajā ar 5069 vārdiem.

Piektajā vietā ierindots Dilans, kurš simt dziesmās izmantojis 4883 dažādus vārdus. Pārsteidzošā kārtā sestajā vietā ir hiphopa grupa «The Black Eyed Peas», kam seko dziedātāja Selīna Diona.

Popmūziķis Prinss ieguvis 11.vietu, kamēr rokgrupa «Pink Floyd» atrodas 18.vietā. Popzvaigznei Teilorei Sviftai pienākas 40.vieta.

Savukārt leģendārā grupa «The Beatles» ieņem 76.vietu.

«Analīzi nevajadzētu uztvert kā salīdzinājumu, kurš mūziķis ir labāks un kurš sliktāks. Tas ir tikai vēl viens ieskats šo fantastisko mākslinieku daiļradē,» uzsvērts «Musixmatch» paziņojumā. «Tas ļauj ielūkoties dažādu dziesmu autoru prātos. Daži spēj aizkustināt sirdi ar dažiem vārdiem, kamēr citi uzglezno sarežģītas ainas ar tūkstošiem vārdu.»

Pagājušogad citā pētījumā tika noskaidrots hiphopa izpildītājs ar visbagātāko vārdu krājumu. Tas izrādījās amerikāņu alternatīvā hiphopa izpildītājs «Aesop Rock».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu