«Rolling Stone» iesūdzēts par nepatiesu apvainošanu izvarošanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Virdžīnijas universitātes absolventi un bijušie studentu brālības biedri iesūdzējuši ASV tiesā žurnālu «Rolling Stone», jo tas publicējis rakstu par šķietamu grupveida izvarošanu, ko pēc sašutuma vētras tam nācies atsaukt, ziņo laikraksts «New York Times».

Tikmēr kļuvis zināms, ka redaktors, kas pieļāvis nepatiesā raksta parādīšanos respektablā žurnāla slejās, savu amatu pamet.

Raksts par grupveida izvarošanu universitātes pilsētiņā tika publicēts pirms astoņiem mēnešiem, un tagad galvenais redaktors Vils Dana aiziet no darba, trešdien vēstīja «New York Times».

Raksts «Izvarošana universitātes pilsētiņā», kurā anonīms upuris «Džekija» stāsta par brutālu grupveida izvarošanu studentu brālības mītnē, parādījās novembrī un sākotnēji daudzus satrieca.

Taču vēlāk raksts tika atsaukts, jo tajā minētie fakti neapstiprinājās un Kolumbijas universitātes veiktā izmeklēšana atklāja rupjas kļūdas žurnālistu un redaktoru darbā.

Prasību pret žurnālu «Rolling Stone» iesnieguši trīs bijušie brālības «Phi Kappa Psi» biedri, norādot, ka raksta dēļ viņi piedzīvojuši «postošas sekas».

Viens no prasītājiem apgalvo, ka rakstā minētais licis draugiem un ģimenes locekļiem domāt, ka viens no šķietamajiem izvarotājiem ir viņš.

Prasību pret «Rolling Stone» par nomelnošanu maijā iesniedzis arī universitātes dekāna palīgs, pieprasot 7,5 miljonus dolāru lielu kompensāciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu