Reperis «50 Cent» mēnesī tērē 108 000 dolāru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu repera «50 Cent» ikmēneša izdevumi veido 108 000 ASV dolāru, liecina maksātnespējas tiesvedībā publiskotie repera tēriņu saraksti.

Amerikāņu repera «50 Cent» bankrota pieteikuma dokumentos rakstīts, ka ik mēnesi viņš iztērē 108 000 ASV dolārus (98 000 eiro), ieskaitot tūkstoti ASV dolāru (900 eiro) par friziera pakalpojumiem, 3000 ASV dolārus (2700 eiro) par apģērbu, 9000 ASV dolārus par apsardzi (8200 eiro) un 5000 ASV dolārus (4500 eiro) par dārzniecības pakalpojumiem.

Lielāko daļu naudas - 72 000 ASV dolāru (65 000 eiro) reperis ik mēnesi maksā par savu 50 istabu plašo savrupmāju, ieskaitot rēķinus, hipotekāro kredītu, apdrošināšanu un īpašuma nodokli.

Tiesā nonākušajā lietā, kurā «50 Cent» atzīts par vainīgu Lastonijas Levistones seksa video nopludināšanā, reperis apgalvoja, ka viņš nedzīvo izšķērdīgi un viņam nepieder ekskluzīvas automašīnas, taču bankrota pieteikuma dokumentos norādīts, ka viņam pieder septiņas automašīnas, ieskaitot «Rolls Royce» un trīs «Chevrolet Suburban».

Izdevumu saraksts liecina, ka 14 600 ASV dolāru (13 300 eiro) reperis maksā par vectēva un savu dēlu - 17 gadus vecā Markisa un divus gadus vecā Saira uzturēšanu.

Lai gan viņš mēnesī maksā trīs tūkstošus ASV dolāru par apģērba iegādi, viņš vēl joprojām ir parādā savai stilistei Erīnai Makšerijai 5245 ASV dolārus (4779 eiro), kā arī ir parādā frizierim un personīgajam trenerim.

Reperis mēnesī nopelna 185 000 ASV dolāru (168 000 eiro), galvenokārt no autoratlīdzības un dažādiem ieguldījumiem.

Amerikāņu reperis un aktieris «50 Cent» jūlijā pieteica bankrota aizsardzību, lai pasargātu savus īpašumus no tiesas piespriestās kompensācijas.

Ņujorkas tiesa jūlija sākumā nolēma, ka «50 Cent» jāizmaksā piecu miljonu ASV dolāru (4,47 miljonu eiro) kompensācija cietušajai par seksa video nopludināšanu internetā. Ņujorkas zvērināto tiesa vēl lemj, vai reperim piespriežams arī sods.

Reperis savā pieteikumā norāda, ka tādā veidā vēlas pasargāt savus īpašumus, sekojot citu uzņēmēju piemēram.

«Es rīkojos piesardzības vadīts, tāpat kā šajā situācijā rīkotos jebkurš cits uzņēmējs. «Walt Disney» savulaik ir pieteicis bankrotu. Donalds Tramps ir pieteicis bankrotu. Tas nozīmē, ka tu reorganizē savas finanses, bet tas neļauj progresēt lietām, kuru progresu tu nevēlies,» teikts repera paziņojumā.

Iesniegumā reperis norāda, ka viņa aktīvi un saistības sniedzas 10-50 miljonu ASV dolāru apmērā.

Pēc «Forbes» aplēsēm, «50 Cent» bagātības sniedzas 155 miljonu ASV dolāru apmērā.

2008.gadā uzņemtajā videoierakstā redzama Lastonija Levistone, kas iesniedza prasību Ņujorkas tiesā par video publicēšanu bez viņas piekrišanas.

Videoieraksts «50 Cent» rīcībā nonāca 2009.gadā, kad viņam bija nesaskaņas ar konkurējošu reperi Riku Rosu, kuram tolaik bija attiecības ar Levistoni. Ierakstu «50 Cent» nodevis Levistones bijušais draugs Moriss Merijs, kurš arī redzams videoierakstā.

«50 Cent» seksa video papildinājis ar aizskarošiem komentāriem un ievietojis internetā, kur tas plaši skatīts.

Levistone tiesā pieprasīja 20 miljonu dolāru kompensāciju no repera par videoieraksta publiskošanu bez viņas piekrišanas un par nodarīto morālo kaitējumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu