Depardjē: «Es izvēlos būt krievs»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Franču aktieris Žerārs Depardjē jaunā intervijā nopēlis ASV. «ASV? Tie ir cilvēki, kuri nepārtraukti iznīcinājuši citus,» 66 gadus vecais aktieris sacīja krievu žurnālistiem Maskavā. Interviju ceturtdien pārraidīja franču radiostacija «France Inter».

«Viņi cīnījās viens ar otru, iznīcināja indiāņus, pēc tam pieļāva verdzību, un vēlāk bija pilsoņu karš,» teica Depardjē. «Un tad viņi bija pirmie, kas izmantoja atombumbu. Lai kur arī viņi ietu, viņi rada problēmas. Nē, es izvēlos būt krievs.»

«Ja eiropieši beigtu klausīties amerikāņus, mēs būtu daudz laimīgāki,» uzskata Depardjē.

Kopš Krievijas prezidents Vladimirs Putins Depardjē piešķīra Krievijas pilsonību, aktiera oficiālā dzīvesvietas adrese ir reģistrēta Krievijas Mordvijas reģiona galvaspilsētā Saranskā.

Nodokļus kopš 2012. gada Depardjē maksā Beļģijā, tādā veidā izvairoties no Francijā ieviestā «bagātnieku nodokļa» 75% apmērā no gada ienākumiem virs viena miljona eiro.

Septembrī Depardjē sacīja, ka dzīvojot Itālijā, bet drīzumā pārvākšoties uz Baltkrieviju «dzīvot ar zemniekiem, jo tas ir skaisti un prezidents [Aleksandrs Lukašenko] ir jauks cilvēks».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu