Kosbija advokāti lūdz izbeigt pirmo kriminālapsūdzību par seksuālu uzmākšanos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu televīzijas personības Bila Kosbija advokāti lūguši izbeigt pirmo pret viņu ierosināto kriminālapsūdzību par seksuāla rakstura noziegumiem.

Kosbijs ieradās Noristaunas tiesā netālu no Filadelfijas ar akliem cilvēkiem staigāšanai paredzēto nūju. Viņu vadīja divi miesassargi. Advokāti norāda, ka 78 gadus vecais Kosbijs esot zaudējis redzi.

Tā bija Kosbija pirmā parādīšanās tiesā kopš 30.decembra, kad viņu izlaida no ieslodzījuma pret viena miljona ASV dolāru (915 000 eiro) drošības naudu.

Kosbija advokāti lūguši atcelt apsūdzību, jo 2005.gadā panāktā vienošanās paredz, ka televīzijas zvaigzni nevarēšot tiesāt par bijušās Filadelfijas Tempļa universitātes basketbola komandas vadītājas Andread Konstandas izteiktajām apsūdzībām.

Konstanda apgalvo, ka Kosbijs viņu 2004.gadā sazāļojis un seksuāli izmantojis savā mājā Filadelfijas priekšpilsētā.

Kosbija advokāti kā liecinieku izsauca Montgomeri apgabala prokuroru Brūsu Kastoru, kurš panāca vienošanos lietā ar Konstandu. Viņš norādīja, ka sieviete stāstījusi dažādas versijas par notikušo. «Dažu dienu laikā viņa mainīja notikušā datumu no marta uz janvāri. Tas ir tikai viens no piemēriem,» viņš teica. «Lietā tika panākta vienošanās. Domāju, ka padarīju Konstandas jaunkundzi par miljonāri.»

Ja Kosbiju atzīs par vainīgu, augstākais iespējamais soda mērs ir 10 gadi cietumā un 25 000 ASV dolāru (23 000 eiro) naudassods.

Tiesa atsāks lietas izskatīšanu trešdien.

Līdz šim līdzīgas apsūdzības par sazāļošanu un seksuālu izmantošanu izteikušas vairāk nekā 50 sievietes, taču lielākajā daļā gadījumu iestājies noilgums. Kosbijs apsūdzības noliedz.v

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu