Keita Vinsleta: Man ieteica samierināties ar resno meiteņu lomām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Britu aktrise Keita Vinsleta atklājusi, ka karjeras sākumā viņai ieteikts «samierināties ar resno meiteņu lomām», vēsta laikraksts «The Guardian».

40 gadus vecā Vinsleta svētdien Britu kino un televīzijas mākslas akadēmijas (BAFTA) balvu ceremonijā saņēma labākās otrā plāna aktrises apbalvojumu par tēlojumu biogrāfiskajā kinolentē «Steve Jobs» («Stīvs Džobss»).

Savu pateicības runu viņa veltīja sievietēm, kuras daudz tikušas kritizētas.

«Kad es biju 14 gadus veca, aktiermākslas skolotājs ieteica man samierināties ar resno meiteņu lomām,» viņa teica. «Es gribu mudināt visas jaunās sievietes, kuras jebkad noniecinājuši skolotāji, draugi vai pat vecāki, neklausīties uz to, jo es darīju tieši to - gāju uz priekšu, pārvarēju savas bailes un nedrošību.»

Vinsleta iepriekš ieguvusi divas BAFTA balvas - 1996.gadā par drāmu «Sense and Sensibility» («Prāts un jūtas») un 2009.gadā par tēlojumu kinolentē «The Reader» («Priekšlasītājs»).

Vinsleta par lomu filmā «Steve Jobs» nominēta prestižajai ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu