Lietuvas deju šovā žūrija ar izcilību novērtē deju ansambļa «Daiļrade» sniegumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: tomasfoto.lt

Deju ansamblis «Daiļrade» pārliecinoši startējis pasaulē pirmajā tautas deju šovā «Kadagys», kopvērtējumā ieņemot 5. vietu, tas nozīmē, ka redzēsim mūsu pārstāvjus šovā arī nākamajā svētdienā! Interesanti, ka žūrijas pārstāvji vienbalsīgi nobalsoja par «Daiļradi» ar maksimāli iespējamo punktu skaitu – 30 punktiem. Šo svētdien kolektīva priekšnesumā pievienosies arī iemīļotais mūziķis Lauris Reiniks, kurš uz vienu raidījumu kļūs par kolektīva dalībnieku.

Daiļrade šovā uzstājās kā otrais kolektīvs un uzreiz guva plašu atbalstu skatītāju vidū, kas nekautrējās latviešus atbalstīt ar ovācijām. Pēc dejas žūrija neizteica nevienu kritisku piezīmi – izskanēja tikai komplimenti un uzslavas.

Pēc katra priekšnesuma kolektīvu sniegumu vērtē profesionāla žūrija. Balsot par kolektīvu var tikai tiešraides dienā Facebook lietotāji kolektīva video vizītkartes un priekšnesuma laikā www.kadagys.tv3.lt, nospiežot pogu «Palaikau!» («Es atbalstu!»). Šāda balsošanas sistēma nav pierasta Latvijā, tādēļ ansamblis ļoti novērtē ikviena Facebook lietotāja atbalstu. Balsojumu veidos 50% žūrijas vērtējums, 25% telefonbalsojums (pieejams tikai Lietuvas teritorijā dzīvojošajiem) un 25% balsojums Facebook lapā. DA «Daiļrade» ļoti cer uz tautiešu atbalstu, lai varētu turpināt cīņu par galveno balvu.

Foto: tomasfoto.lt

Projektā piedalās 10 tautas deju ansambļi, kas uzstājas ar savu deju programmu saskaņā ar katra raidījuma tēmu. No Lietuvas konkursam izvirzīti deju ansambļi «Nemunas», «Vingis», Viļņas Universitātes tautas deju ansamblis, «Alsa» no Akmenes, «Panevėžio pynimėlis», «Žilvitis», «Neris» un «Sietuva». Ielūgumu pievienoties projektam saņēmis arī lietuviešu-poļu mazākumtautības tautas deju kolektīvs un deju ansamblis «Daiļrade» no Latvijas. Projektā paredzēti arī dažādi viesi, tostarp tautas deju ansamblis «Lietuva», kā arī viesi no ārzemēm.

Konkursa mērķis ir veicināt tautas deju ansambļu horeogrāfu, lietuviešu komponistu un dejotāju kreativitāti, kā arī parādīt, ka tautas dejas var būt mūsdienīgas, daudzveidīgas un interesantas, tajā pašā laikā saglabājot etniskās (tautas) tradīcijas. DA «Daiļrade» saņēma ielūgumu piedalīties lietuviešu šovā pēc pārliecinoša priekšnesuma pašmāju «Dejo ar zvaigzni».

Par deju ansambli

Deju ansamblis «Daiļrade» darbojas Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra «Mazā Ģilde» paspārnē. «Daiļrade» ir Latvijas augstākās kvalitātes deju grupas (A grupa) TOP3 Latvijas deju ansamblis, 2013. gada Dziesmu un deju svētkos kļuvis par fināla konkursa laureātu, iegūstot 1.vietu valstī. Ansambļa mākslinieciskā vadītāja ir vairākkārtēja Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku virsvadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne, kā arī šobrīd kolektīva dejotprasmi attīsta pedagogi Vladimirs Ponomarjovs un Kontantīns Koļesņikovs.

Ansamblis guvis vairākas laureātu godalgas Latvijas jaunrades deju konkursos, kā arī augstus panākumus ikgadējās tautas deju skatēs. DA «Daiļrade» ir atklājis arī XIII Pasaules koru olimpiādes ceremoniju, pārstāvējis Latviju arī dažādos visaugstākā līmeņa pasākumos ārzemēs, pēdējie ir 2015. gadā Latvijas prezidentūras organizētie pasākumi – Vācijā (Berlīnē) «Zaļās nedēļas» atklāšanas pasākums un Ķīnā (Pekinā) – Latvijas valsts kultūras un tūrisma prezentācija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu