Ali G: Kāpēc «Oskarus» nepiešķir mazajiem dzeltenajiem cilvēkiem?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskaru» balvu pasniegšanas ceremonijā blakus balvu sadalīšanai par vienu no apspriestākajiem tematiem kļuva jau kādu laiku uzbriedušais skandāls par to, ka starp nominantiem nav neviena melnādaina aktiera. «Vai Holivuda ir rasistiska? Jums taisnība, Holivuda tiešām tāda ir,» ievada monologā Holivudu uzrunāja amerikāņu aktieris Kriss Roks. Tomēr netrūka arī dažādu dzēlīgu piezīmju šajā sakarā. Piesakot vienu no nominētajām filmām «Room», ar rasistisku, bet asprātīgu jociņu izcēlās britu komiķis Saša Barons Koens (Sacha Baron Cohen).

Koens (44) ceremonijā iejutās sava izdomātā varoņa - repera Ali G tēlā. Lūk, kas viņam bija sakāms par rasu nevienlīdzību Holivudā.

«Kā tas nākas, ka Oskari netiek piešķirti tiem mazajiem dzeltenajiem cilvēciņiem ar mazajiem krāniņiem?» viņš jokoja, stāvot blakus aktrisei Olīvijai Vaildai (Olivia Wilde, 31). Beigās piebilstot, ka runa ir par minjoniem.

«Es esmu šeit, lai pārstāvētu tos, kuri nav pienācīgi novērtēti,» viņš turpināja. «Vils Smits, Idris Elbov [domāts Idris Elba, - red. piezīme] un, protams, vismelnākais no visiem - Dārts Veiders.»

Sociālajos tīklos ļaudis reaģējuši dažādi - kādam šis jociņš licies ļoti smieklīgs, citam - aizvainojošs. Ir arī tādi, kas uzskata, ka tāpat neviens Koena teiktajā neklausījās, jo viņu acis bija «pielīmētas» daiļās Olīvijas krūšu zonai.

Foto: REUTERS/ScanPix

Atgādinām, ka «Oskaru» balvu pasniegšanas ceremonijā par aizvadītā gada labāko filmu atzīta žurnālistikas drāma «Spotlight» («Uzmanības centrā»), bet labākā aktiera balvu saņēma Leonardo di Kaprio.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu