«Simpsoni» paredzēja, ka Tramps varētu kļūt par prezidentu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Animācijas seriāla «The Simpsons» («Simpsoni») scenārists skaidro, ka 2000. gadā izlaistā sērija par ekscentriskā miljardiera Donalda Trampa prezidentūru esot bijusi iecerēta kā pamācošs stāsts.

«Tas bija brīdinājums Amerikai,» scenārists Dens Grīnijs sacīja kino industrijas žurnālam «The Hollywood Reporter». «Tas šķita kā loģisks pēdējais solis pirms norieta. Tāds sižeta pavērsiens tika piedāvāts tāpēc, ka saderēja ar uzskatu, ka Amerika jūk prātā.»

Sērija «Bart to the Future» tika demonstrēta 2000. gada 19. martā.

Sērijā varonis Bārts ielūkojas ASV nākotnē, kur Trampu prezidenta amatā nomaina Liza Simpsone.

Kādā ainā Simpsones darbinieks norāda, ka Trampa prezidentūra izputinājusi ASV. «Kā jau jūs zināt, no prezidenta Trampa esam mantojuši caurumus budžetā,» viņš sacīja.

Grīnijs teica, ka neatceroties, kurš no scenāristiem ierosināja attēlot Trampu kā bijušo ASV prezidentu.

«Svarīgākais ir tas, ka Liza kļūst par prezidenti, kad ASV ir uz sabrukuma robežas, un tādu to atstāja Trampa prezidentūra,» viņš uzsver. «Mums vajadzēja, lai Lizai būtu lielākas problēmas, nekā viņa spējīga atrisināt. Lai situācija ir tik slikta, ka sliktāk nevar būt. Tāpēc mēs par viņas priekšteci padarījām Trampu.»

«The Simpsons» izrāda kopš 1989. gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu