Kosbiju tiesās par sievietes sazāļošanu un seksuālu izmantošanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu televīzijas zvaigzni Bilu Kosbiju tiesās par sievietes sazāļošanu un seksuālu izmantošanu, lēmusi ASV tiesa. Bijusī Filadelfijas Tempļa universitātes basketbola komandas vadītāja Andrea Konstanda apgalvo, ka Kosbijs viņu 2004.gadā sazāļojis un seksuāli izmantojis savā mājā Filadelfijas priekšpilsētā.

2006. gadā Konstanda ar Kosbiju panāca vienošanos par kompensāciju un lieta tika izbeigta. Taču tiesvedība tika no jauna atvērta pagājušogad pēc tam, kad ar līdzīgām apsūdzībām nāca klajā apmēram 50 citas sievietes. Lielākajā daļā gadījumu bija iestājies noilgums, tāpēc tās netika izskatītas tiesā.

Pirmstiesas sēdē Kosbija advokāts sacīja, ka Toronto dzīvojošajai Konstandai vajadzēja pašai sniegt liecību pirms lēmuma par lietas atkārtotu izskatīšanu, jo policijas iesniegtie pierādījumi esot «baumas».

Konstanda sacīja, ka Kosbijs esot viņai iedevis trīs zilas tabletes, no kurām viņai sākusi reibt galva un kājas kļuvušas «kā želeja». «Es viņam teicu, ka nevaru parunāt. Man iestājās panika,» atceras Konstanda.

Pirmstiesas sēdē tika nolasīts Kosbija paziņojums, ka Konstanda viņam neesot likusi apstāties.

Vairākos ASV štatos pret Kosbiju ierosinātas civillietas.

2015.gada beigās Kosbijs tika apcietināts saistībā ar Konstandas lietu. Viņš pašlaik ir izlaists no cietuma pret drošības naudu miljona dolāru (895 000 eiro) apmērā.

Kosbijs ir slavens ar savu lomu populārajā ģimenes situāciju komēdijā «The Cosby Show», kas ēterā bija 80. un 90.gados.

Konstanda sacīja, ka esot uztvērusi Kosbiju kā «skolotāju un draugu», pirms Kosbijs viņu sazāļoja un seksuāli izmantoja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu