Reinis par aiziešanu runājis īsi pirms nāves...

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: teatris.lv

Pagājušās nedēļas beigās Latviju pāršalca skumja vēsts - negaidīti piecdesmit piecu gadu vecumā aizsaulē devies iemīļots Latvijas aktieris - Jānis Reinis. Kā tas noticis un kādas bijušas aktiera pēdējās dienas? Kā izrādās, pēdējais sarunu biedrs Jānim bijis kolēģis, aktieris Rūdolfs Plēpis.

Kā raksta izdevums «Privātā Dzīve», pēdējo dzīves nedēļu aktieris pavadījis pie sava drauga, aktiera Rūdolfa Plēpja.

«Par Jāni man ir grūti runāt, jo esmu pēdējais, kas sastapa viņu pirms nāves,» izdevumam PDz atklāj aktieris. Plēpis stāsta, ka Jānis viņam pēdējās dienās šķitis nedaudz dīvains - viņš ļoti alcis kompāniju sarunām. «Tā kā esam draugi, neatteicu viņam savu kompāniju.

Pa naktīm mēs runājāmies, daudz smējāmies, bet no rītiem Jānis vienmēr brauca uz savu dzīvokli Baltezerā.

Piektdienas rītā, kad redzēju viņu pēdējo reizi, nekas neliecināja, ka Jānis nomirs. Viņš bija mierīgs un laimīgs. (..) viņš devās kā ierasts uz savu dzīvokli Baltezerā, lai aiztaisītu logus, jo bija aizmirsis tos aizkrampēt,» traģiskās dienas notikumus atceras Plēpis.

Tovakar draugs nav atbraucis ciemos, bet jau no rīta Reiņa sieva (Vita Frinberga) paziņojusi skumjo vēsti. Izrādās, tieši viņa atradusi Jāni mirušu savā dzīvesvietā.

Interesanti, ka Jānis Reinis par aiziešanu jau ieminējies draugu priekšpēdējā nakts sarunā. «Jānis teica, ka

negrib, lai viņu kremē, ka gribot gulēt pie sava vectētiņa!

Jānis mīlēja savu vectētiņu, un es viņam atteicu - lai tā būtu!» izdevumā PDz stāsta Reiņa draugs.

Foto: teatris.lv

Atvadīšanās no aktiera Jāņa Reiņa 3. septembrī plkst.10.00-11.00 Krematorijas Lielajā zālē. Pēc tam aktieris tiks guldīts Ilūkstes kapos.

Savas karjeras laikā Jānis Reinis strādājis gan Latvijas Nacionālajā teātrī, gan Dailes teātrī. Tāpat Reinis piedalījies arī vairākās kinofilmās - «Mērnieku laiki», «Baiga vasara», «Rīgas sargi» un citās. Viena no populārākajām Reiņa lomām bija pašmāju TV seriālā «Sirdsmīļā Monika», kurā viņš atveidoja Robertu. 2015.gadā tika uzņemta jauna seriāla sezona.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu