«Massive Attack» dalībnieks beidzot komentē runas par Benksiju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušonedēļ tīmekli pārlidoja kāds interesants mākslas vietnes «Artnet» raksts, kurā tiek apgalvots, ka ka ielu mākslinieks Benksijs patiesībā esot britu triphopa grupas «Massive Attack» dalībnieks Roberts del Naja.

Žurnālists Kreigs Viljamss apgalvoja, ka Benksija darbi bieži parādoties pilsētās, kur neilgi pirms tam notikuši «Massive Attack» koncerti. Turklāt del Naja 80. gados esot darbojies kā grafiti mākslinieks un intervijās izteicies, ka esot pazīstams ar Benksiju.

Vakar «Massive Attack» koncertā, kuru apmeklēja 27 000 cilvēku, Roberts del Naja paziņoja, ka «baumas, kas esmu Benksijs, ir stipri pārspīlētas, mēs visi esam benksiji».

Viljamss savus pierādījumus balsta uz faktiem. Viņš norāda, ka 2010. gada aprīļa beigās Sanfrancisko esot noticis «Massive Attack» koncerts, bet 1. maijā pilsētā parādījušies vairāki Benksija grafiti. Dažas dienas vēlāk grupa spēlēja Toronto, un drīz vien arī tur parādījās Benksija darbi. Benksija «Barely Legal» izstāde notika nedēļu pēc «Massive Attack» uzstāšanās «Hollywood Bowl» arēnā 2006. gadā.

Žurnālists pieļauj, ka Benksija darbus veido mākslinieku grupa, nevis del Naja viens pats. «Varbūt nav pareizi pieņemt, ka Benksijs ir tikai viens cilvēks, nevis cilvēku grupa, kuri daudzus gadus ceļojuši kopā ar «Massive Attack» un brīvajā laikā zīmējuši uz sienām,» raksta Viljamss. «Iespējams, del Naja ir šīs grupas vadonis. Viņš ir mākslinieks, kurš darbojas dažādās disciplīnās, un ir starp britu mūzikas pionieriem. Varbūt viņa otrā personība ir pasaulē visaugstāk novērtētais ielu mākslinieks. Tas gan būtu iespaidīgi.»

Vēl tiek uzskatīts, ka Benksijs patiesībā ir brits Robins Ganingems, kurš pagājušogad strādāja Benksija «atrakciju parkā pieaugušajiem» «Dismaland».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu